«محمدرضا سعيدآبادي» در گفت‌وگو با ميراث‌آريا (chtn)، افزود: برنامه‌هاي ميراث جهاني به گونه‌اي تنظيم شده که فراگيري بيشتري داشته باشد ولي متاسفانه هنوز نتوانسته‌ايم برنامه‌هاي آموزشي را در جداول آموزشي دروس مدارس براي اين حوزه‌ها جا دهيم.

او خاطرنشان‌کرد: در ايران نيز بايد به وسيله آموزش و فرهنگسازي به نونهالان و نوجوانان بياموزيم که ميراث ما قابل احترام بوده و باعث سربلندي کشور مي‌شود به گونه‌اي که آموزش نقش مهمي را در اين خصوص ايفا مي‌کند.

دبيرکل کميسيون ملي يونسکو با تاکيد بر اينکه در اين رابطه مسوولان بايد برنامه‌هاي آموزشي را به طور کامل و مشخص براي نوجوانان و جوانان تدوين کنند، افزود: بحث ميراث‌فرهنگي و ميراث طبيعي يکي از موضوعات بزرگ در يونسکو به شمار مي‌آيد و به علت وجود تخت جمشيد و ديگر آثار تاريخي، ايران در جايگاه خاصي قرار گرفته است.

«سعيد آبادي» يادآورشد: در گذشته برخي از بناهاي تاريخي و فرهنگي بر اثر جنگ و صنعتي شدن از بين رفتند و امروز اقدامات يونسکو بر اين اساس بنا شده که از نابود شدن اين آثار جلوگيري شود تا ميراث کشورهاي جهان حفظ و از نسلي به نسل ديگر منتقل شود.

او متذکر شد: ارزش جهاني تخت جمشيد فقط براي هنرمندي آن در ايران نيست بلکه اوج شکوه و معماري جهان محسوب شده و نشان از انسان دوستي پارسيان داشته که جهانيان را خيره کرده است.

دبيرکل کميسيون ملي يونسکو با بيان اينکه تخت جمشيد اطمينان بخش پيام پارسيان بوده، خاطرنشان‌کرد: اين مجموعه تاريخي فارغ از هرگونه رنگ و‌ نژاد نشان از برابري در جامعه دارد، در تخت جمشيد هيچ اثر از شکست يا اسيري نيست و هيچ نژادي بر‌ نژاد ديگر برتري ندارد.

«سعيد آبادي» يادآورشد: در زمان کاوش‌هاي اوليه ۳۰ هزار گل دست‌نويس کشف که نوشته‌هاي آن نشان مي‌داد سازندگان اين بنا از بردگان يا اسرا نبوده بلکه آزادمرداني بودند که حقوق و کارمزد خود را به طور منظم دريافت مي‌کردند.
/118

انتهای پیام/

کد خبر 1390053043