مديرکل محيط زيست استان لرستان با اشاره به وضعيت زباله‌هاي درياچه گهر به ميراث آريا (chtn)، اظهار داشت: هفت ماه قبل، پس از اينکه ماموران محيط زيست نسبت به جمع آوري زباله‌هاي اطراف درياچه و کمپ مستقر در اين منطقه اقدام کردند با حجم زيادي از زباله در ميان درياچه بزرگ و کوچک گهر مواجه شدند.

«محمدحسين بازگير» با اشاره به اينکه اين حجم زباله مربوط به ۱۰ سال گذشته تاکنون بوده که در محل جنگل «بالا» تلمبار شده است، عنوان کرد: جنگل بالا مسير گردشگراني است که از طرف اليگودرز به درياچه گهر مي‌آيند و در آنجا اقامت مي‌کنند.

او با اشاره به وجود حجم انبوهي از قوطي‌هاي کنسرو در اين جنگل، بيان داشت: در ‌‌نهايت ماموران محيط زيست با جمع‌آوري اين زباله‌ها آن‌ها را در مرحله اول از طريق قايق به پايين درياچه انتقال دادند و سپس با طي مسير ۱۷ کيلومتري زباله‌ها را به محل پاسگاه محيط باني در منطقه چشمه خرم منتقل کردند.

مديرکل محيط زيست استان لرستان با اشاره به انتقال زباله از محل محيط باني به شهر دورود، يادآور شد: ما براي جمع‌آوري اين ميزان زباله چهار نيرو گرفتيم و بيش از چهار ماه زمان صرف جمع آوري و انتقال اين ميزان زباله کرديم.

«بازگير» با بيان اينکه زباله‌هاي جمع آوري شده از جنگل بالا مربوط به ده‌ها سال قبل بوده است، يادآور شد: در گذشته نسبت به پاکسازي اين جنگل هيچ اقدامي صورت نگرفته بود.

اين مسوول، با بيان اينکه قوطي کنسروهايي که از منطقه جمع‌آوري شد به دليل گذشت زمان پوسيده شده بودند، عنوان کرد: به طور متوسط در فصل گردشگري، نزديک به ۷۰ هزار نفر از اين درياچه بازديد مي‌کنند که اگر براي هر نفر تنها يک کيلو زباله هم در نظر بگيريم ما در محل اين درياچه کوهستاني با نزديک به ۷ تا ۱۰ تن زباله مواجه هستيم.

مديرکل محيط زيست استان لرستان از معضل زباله‌هاي گهر به عنوان مشکلي که همواره محيط زيست با آن دست در گريبان بوده است ياد کرد و گفت: سال گذشته اين اداره کل ۱۰ ميليون تومان صرف جمع آوري زباله‌هاي درياچه گهر کرد.

«بازگير» تصريح کرد: باتوجه به اينکه درياچه گهر از مناطق حفاظت شده استان است ناچاريم که خودمان کار جمع آوري و حمل زباله را انجام دهيم زيرا در صورت باقي ماندن اين حجم زباله در گهر مشکلات زيادي براي وحوش اين منطقه به وجود مي‌آيد.

او با تاکيد بر اينکه با شروع فصل گردشگري باز هم مشکلات در منطقه درياچه گهر آغاز مي‌شود، ادامه داد: متاسفانه در زمينه گردشگري درياچه گهر تاکنون هيچ اتفاقي از سوي ميراث فرهنگي استان نيفتاده است.

اين کار‌شناس محيط زيست در پاسخ به سوال ديگري در مورد حضور بيش از ظرفيت گردشگران در محل اين درياچه نيز گفت: طبق بررسي‌هاي به عمل آمده و مطالعات مشاور ظرفيت اين اکوسيستم توان پذيرش اين تعداد گردشگر را ندارد.

مديرکل محيط زيست استان لرستان افزود: مطابق مطالعات انجام شده درياچه گهر تنها ظرفيت يک دهم تعداد گردشگراني که اکنون به اين درياچه سفر مي‌کنند را دارا است و حضور بيشتر از اين ميزان اکوسيستم اين منطقه را به خطر مي‌اندازد.

«بازگير» معتقد است که براي جلوگيري از هجوم گردشگران به اکوسيستم ساز و کاري وجود ندارد و در اين راستا بايد تلاش کنيم که آثار حضور گردشگران در سطح اين منطقه را کمتر کنيم.
118/

انتهای پیام/

کد خبر 139006036