تعامل سازمان ميراث‏فرهنگي وNGOها نجات بخش آثار تاريخي است

به گزارش ميراث آريا (chtn) در نشستي که به منظور بررسي وضعيت آثار تاريخي کشور و به بهانه ترک برداشتن سازه 400 ساله سي و سه پل با حضور انجمن‏هاي دوستدار ميراث‏فرهنگي برگزار شد، دبير انجمن ايلام‏شناسي انجمن‏هاي دوستدار ميراث‏فرهنگي را بازوي کمکي‏ سازمان ميراث‏فرهنگي، صنايع‏دستي و گردشگري کشور عنوان کرد و گفت: متاسفانه تا امروز بهره‏برداري مناسبي اين ظرفيت‏هاي مهم اجتماعي نشده است.

«رضا نيکپور» گفت: در حال حاضر ظرفيت‏هاي علمي مهمي در انجمن‏هاي ميراث‏فرهنگي کشور وجود دارند که تا امروز به سبب عدم تعامل موثر ميراث‏فرهنگي و انجمن‏هاي دوستدار ميراث‏فرهنگي مغفول واقع شده‏اند.

او بيان داشت: معتقديم در سايه تعامل صحيح اين سازمان با انجمن‏هاي مردم نهاد، کمتر شاهد تخريب آثار تاريخي به نحوي که امروز رخ مي‏دهد، خواهيم بود.

مدير عامل انجمن ايلام‏شناسي بر اهميت انجمن‏هاي ميراث‏فرهنگي تاکيد کرد و گفت: تشکل‏هاي غيردولتي به عنوان بازوان دولت و به پشتوانه اعتماد مردمي که به دليل برخاستن اين تشکل‏ها از بطن جامعه ايجاد شده ، متوليان مناسبي هستند که مي‌توانند نيروهاي نهفته مردمي و نيز منابع مالي و امکانات غير نقدي را در جهت ارتقاي حوزه ميراث فرهنگي به کار بندند.

او اظهار داشت: NGO ها يا تشکل‏هاي غير دولتي با رويکردهاي غير سياسي و انتفاعي تشکيل شده و مي‏توانند بهترين ديدبان براي ميراث‏فرهنگي کشور باشند.

«رضا نيکپور» با بيان اين‏که فعاليت‏هاي منطقي و هدف‌مند NGOها مي‌تواند تعامل سازنده‌اي براي حل معضلات کوچک اما عميق در جامعه ايجاد کند، اظهار داشت: از جمله مواردي که حضور سازمان‏هاي مردم نهاد در آن تاثير گذار است مي‏توان به حفظ و توسعه بناها و اماکن تاريخي توسط کارشناسان خبره سازمان‏هاي مردم نهاد، جلوگيري از ساخت وساز اطراف آثار تاريخي توسط سازمان‏هاي مردم نهاد اشاره کرد.

اين مقام مسوول خواستار تعامل و همکاري موثر با سازمان ميراث‏فرهنگي کشور شد و گفت: به عنوان تشکل‏هاي مردم نهاد دوستدار ميراث‏فرهنگي آمادگي خود را براي همکاري موثرتر با سازمان ميراث‏فرهنگي، صنايع‏دستي و گردشگري کشور اعلام مي‏کنيم.

او گفت: معتقديم که اين رخ‏داد سبب کاهش تخلف در حوزه ميراث‏فرهنگي کشور خواهد شد.
/122

انتهای پیام/

کد خبر 139006137