ايران و ترکيه پيشگام توسعه ارتباطات فرهنگي کشورهاي اسلامي شوند

به گزارش ميراث‌آريا (chtn)، رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري کشور در ديدار با «اوميت يارديم» سفير ترکيه در ايران از روند رو به رشد مناسبات سياسي و فرهنگي 2 کشور ايران و ترکيه ابراز خرسندي کرد و با اشاره به نقش مفيد و موثر ايران و ترکيه در سازمان کنفرانس اسلامي (OIC) گفت: اين 2 کشور در موضوعات مرتبط با گردشگري حلال مي‌توانند اقدامات بسيار خوب و مشترکي را طرح‌ريزي و اجرا کنند که منجر به افزايش تعاملات و مناسبات گردشگري بين کشورهاي اسلامي در بستري سالم و مناسب شود.

«احمدزاده کرماني» ادامه داد: علاقه‌مندي بسيار خوبي را براي توسعه روابط در سطح ملت‌هاي 2 کشور به واسطه علايق فرهنگي و عقيدتي مشترک شاهد هستيم و جدا از ديپلماسي رسمي و سياسي به توسعه ديپلماسي فرهنگي ميان 2 کشور نيز تاکيد مي‌کنيم.

او با اشاره به آمار بالاي گردشگران ايراني که به ترکيه سفر مي‌کنند تصريح کرد: اينکه ايراني‌ها يک کشور اسلامي را به عنوان مقصد گردشگري خود انتخاب کرده‌اند بسيار حائز اهميت است؛ از سوي ديگر ايران از حيت فرستادن گردشگر به ترکيه مقام نخست را در ميان 9 کشور جنوب آسيا دارد.

معاون رئيس‌جمهور با اشاره به تفاهم‌نامه همکاري‌هاي مشترک ايران و ترکيه در حوزه گردشگري که پيش از اين در سال 2004 به امضا رسيده بود، گفت: طبق ماده يک اين تفاهم‌نامه بايد با فراهم آوردن تسهيلات و زمينه‌هاي لازم، به يک طراز متعادل گردشگري ميان 2 کشور ايران و ترکيه برسيم.

او ادامه داد: اين انتظار وجود دارد که ترکيه نيز گردشگران خود را به ايران به عنوان يک نقطه مهم فرهنگي در منطقه سوق دهد تا شاهد افزايش ورود گردشگران ترک به ايران باشيم.

«احمدزاده کرماني» اضافه کرد: مي‌خواهيم از ظرفيت کشورهاي عضو اکو به جهت اشتراکات فرهنگي، تمدني و همگرايي که ميان اين کشورها وجود دارد حداکثر بهره را ببريم؛ به عنوان گام نخست در حال برنامه‌ريزي براي برگزاري نمايشگاهي با حضور کشورهاي عضو در استان خراسان‌شمالي هستيم.

او با بيان اينکه اين نمايشگاه در موضوع صنايع‌دستي برگزار مي‌‌شود و زمينه تسهيل روابط فرهنگي را فراهم مي‌سازد، گفت: به دنبال اين هستيم ارتباط ميان کشورهاي عضو اکو به ويژه هنرمندان، فعالان عرصه‌هاي گردشگري، صنايع‌دستي و ميراث‌فرهنگي بيشتر شود.

اين مقام مسوول با بيان اينکه در اين رابطه به دنبال مطرح کردن پيشنهاد راه‌اندازي شنگن فرهنگي ميان کشورهاي عضو اکو هستيم، متذکر شد: افزايش روابط فرهنگي ميان کشورهاي عضو اکو علاوه بر ايجاد پايداري در بستر فرهنگي منطقه مي‌تواند منافع ملي تمامي کشورها را ارتقا ببخشد.

او افزود: در حوزه ميراث‌فرهنگي نيز علاقه‌مند همکاري با کشور ترکيه براي اجراي يادداشت تفاهم‌ و تشکيل کميته‌هاي فني و انتقال تجربه هستيم، چراکه ترکيه نيز مانند ايران بخشي از حافظه و ميراث‌فرهنگي جهاني را در خود جاي داده است.

اين مقام مسوول در سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري خاطرنشان کرد: امروز با کمک متخصصان داخلي در ايران توانستيم بناهاي چندهزار ساله را با استفاده از فن‌آوري‌هاي نوين بومي‌سازي شده حفظ کنيم و آماده همکاري‌هاي مشترک با کشور ترکيه براي تبادل تجربيات در اين حوزه هستيم.

«احمدزاده» در بخشي ديگر به ظرفيت ايران در حوزه صنايع‌دستي اشاره کرد و افزود: در ايران بيش از 250 رشته صنايع‌دستي شناسايي شده است که بخش عمده‌اي از آثار توليد شده در اين رشته‌ها توسط سازمان جهاني يونسکو مهر اصالت دريافت کرده‌اند.

او با بيان اينکه اين آثار اگرچه هويتا ايراني هستند، اما حافظه فرهنگ جهاني به شمار مي‌روند، افزود: استراتژي ما اين است که صنايع‌دستي را در ايران عامه‌پذير کرده و به بطن زندگي مردم ببريم؛ اين به نوعي اصالت‌بخشي به هويت و پيشينه تاريخي ملت‌ها است.

«احمدزاده» صنايع‌دستي را برآمده از فرهنگ و توليدات کشورهاي شرقي دانست و اظهار کرد: پيشنهاد ما اين است که در قالب نمايشگاه‌هاي مشترک، صنايع‌دستي 2 کشور را معرفي کرده و از اين طريق به معرفي فرهنگ 2 کشور در حوزه صنايع‌دستي کمک کنيم؛ اين اقدام علاوه بر بعد فرهنگي به اقتصاد و درآمدزايي کشورها نيز کمک مي‌کند.

معاون رئيس‌جمهور در پايان با تاکيد بر لزوم پيگيري مصوبات کميته فني مشترک ميان 2 کشور ايران و ترکيه که پيش از اين 2 جلسه آن برگزار شده بود، تشکيل سومين کميته فني مشترک به ميزباني ايران را ضروري دانست.

ضعف تبليغات از معضلات بزرگ گردشگري ايران است

«اوميت يارديم» سفير ترکيه در ايران نيز در ديدار با معاون رئيس‌جمهور و رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري ضمن مثبت خواندن سطح روابط 2 کشور در منطقه علاقه‌مندي کشورش را براي افزايش سطح روابط و تعاملات فرهنگي با جمهوري اسلامي ايران به ويژه در حوزه ميراث‌فرهنگي و گردشگري اعلام کرد.

او ضعف تبليغات را از معضلات بزرگ گردشگري ايران دانست و اظهار کرد: افزايش سطح تبليغات در اين زمينه در افزايش جذب گردشگر به کشور ايران تاثيرگذار است، چراکه ايران از ظرفيت‌هاي بالا و ناشناخته‌اي برخوردار است که تبليغات به معرفي هرچه بيشتر اين ظرفيت‌ها کمک مي‌کند.

سفير ترکيه در ايران با تاکيد بر لزوم جذب گردشگر از ترکيه به ايران گفت: برگزاري تورهاي آشناسازي براي خبرنگاران ترک از راه‌هاي تاثيرگذار در اين زمينه است که به تبليغ ظرفيت‌هاي موجود نيز کمک مي‌کند.

افزايش سطح ارتباطات موزه‌هاي 2 کشور پيشنهاد ديگر سفير ترکيه در اين ديدار بود و گفت: در اين راستا علاقه‌مند ميزباني هياتي متشکل از مديران و مسوولان موزه‌هاي مطرح ايران با هدف برگزاري نشستي مشترک با مديران موزه‌هاي ترکيه و امضاي تفاهم‌نامه همکاري‌هاي مشترک ميان موزه‌اي در سال 2012 هستيم و مکاتبات لازم در اين رابطه در دست انجام است.

او همچنين خواستار مرمت آرامگاه‌هاي ترکان‌خاتون، نظام‌الملک و ملک‌شاه در احمدآباد اصفهان به صورت همکاري مشترک ميان 2 کشور شد و اظهار کرد: اين سه تن ترکيه‌اي‌الاصل هستند و مرمت و بازسازي اين آرامگاه‌‌ها مي‌تواند نماد روابط فرهنگي و دوستانه 2 کشور باشد.
/115








انتهای پیام/

کد خبر 139006155