رونمايي از لوح دبيرخانه دائمي نمايشگاه صنايع‌دستي کشورهاي عضو اکو

به گزارش ميراث آريا(chtn)، «ابوطالب شفقت» در مراسم جشن ثبت جهاني موسيقي بخشي‌هاي شمال خراسان پيشنهاداتي در خصوص خواهرخواندگي و تشکيل انجمن‌هاي دوستي با محوريت اکو ميان کشورهاي عضو اکو و خراسان شمالي را ارائه کرد و افزود:‌ يکي از ويژگي‌هاي اين منطقه کشتي با چوخه و اسب‌سواري است که مي‌توانيم با برگزاري مسابقات جام اکو آن‌ها را فعال کنيم.

او خراسان شمالي را باب‌الرضا معرفي کرد و گفت: ورود امام رضا (ع) به اين استان زمينه رشد مشاهير را فراهم کرده است.

به گفته شفقت» بيش از 150 بقعه در اين استان شناسايي شده که مقبره شيخ آذري از دانشمندان اسلامي از نمونه‌هاي آثار فرهنگي منطقه است.

او تعداد لهجه‌هاي موجود در خراسان شمالي را بيش از 488 لهجه عنوان کرد و افزود: مناطق نمونه گردشگري و روستاهاي هدف گردشگري از جمله ظرفيت‌هاي اين استان است ضمن اينکه دارا بودن 45 رشته صنايع‌دستي بر قابليت‌هاي استان خراسان شمالي افزوده است.

دبير کل سازمان همکاري اقتصادي اکو نيز در اين مراسم، برگزاري نمايشگاه صنايع‌دستي کشورهاي عضو را در شهر تاريخي بجنورد رويدادي مهم قلمداد.

«محمديحيي معروفي» افزود: اميدواريم اين گونه برنامه‌ها در ساير شهرها و کشورهاي اکو برگزار شود تا ارتباط فرهنگي بيشتري ميان اين کشورها ايجاد شود.

به گفته او صنايع‌دستي علاوه بر اينکه از منظر اقتصادي مورد توجه است و عناصر فرهنگي دارد به عنوان فصل مشترک تجارت و فرهنگ مورد توجه قرار مي‌گيرد.

دبيرکل سازمان همکاري اقتصادي اکو يادآور شد:‌ در تلاش هستيم شرايط براي تجارت و تحکيم اشتراکات فرهنگي را در خانواده اکو فراهم کنيم.

او در پايان خاطر نشان کرد: صنايع‌دستي کشورهاي عضو اکو سابقه هزاران ساله دارد که فرش،‌ مينياتور و خطاطي از جمله آن‌ها است.

در مراسم روز گذشته سفراي کشورهاي عضو اکو از نمايشگاه صنايع‌دستي بازديد کردند و شامگاه بيست شهريور لوح دبيرخانه دائمي نمايشگاه صنايع‌دستي کشورهاي عضو اکو در آيينه‌‌خانه بجنورد رونمايي شد.
112/


انتهای پیام/

کد خبر 1390062125