او ادامه داد: با توجه به اينکه در اين حوزه از گردشگري، پتانسيلهاي فراواني داريم، با در اختيار داشتن يک ساز و کار مدون که در قالب سند ملي توسعه گردشگري مذهبي تعريف ميشود، ميتوانيم از آنها به بهترين نحو استفاده کنيم.
او گفت: براساس ماده 12 قانون برنامه پنجم توسعه کشور، دستگاههاي مسؤول بهمنظور تعميق ارزشها، باورها و فرهنگ مبتني بر هويت اسلامي و ترويج سيره و سنت اهل بيت (عليهمالسلام) و استفاده بهينه از ظرفيت معنوي اماکن زيارتي، بويژه در شهرهاي مقدس مشهد، قم و شيراز مجموعهاي از راهبردهاي سياستي و اقدامات اجرايي را در دستور کار خود قرار خواهند داد. در همين راستا و بهمنظور تحقق اهداف برنامه پنجم توسعه در سند ملي توسعه گردشگري مذهبي تلاش خواهد شد تا ضمن شناسايي دقيق نيازها و مشکلات زائران، با تدوين ساز و کارهاي لازم براي ساماندهي امور زائران و تأمين زيرساختهاي لازم برنامهريزي شود.
او توسعهي امکانات، ارتقاي کمي و کيفي فعاليتهاي فرهنگي و بهبود خدمات زيارتي در قطبهاي زيارتي و گردشگري مذهبي را از جمله ديگر اهداف اين سند دانست.
معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري گفت: سند ملي توسعه گردشگري مذهبي، مجموعهاي از راهبردهاست که بهمنظور فراهم شدن هرچه بيشتر زمينههاي لازم براي هماهنگي دستگاههاي ذيربط در امر گردشگري مذهبي در حال تدوين است و مطمئنا عمل به سياستهاي اجرايي پيشبينيشده در اين سند ميتواند در رسيدن ايران به جايگاه واقعي خود در صنعت گردشگري مذهبي، کمک بزرگي باشد.
«دهقانان» بيان کرد: در سند ملي توسعه گردشگري مذهبي ضمن تعيين اهداف کمي براي آيندهي اين صنعت، منابع مالي مورد نياز نيز برآورد شده و با وضع احکام قانوني لازم، زمينه تعامل سازمانهاي همکار و مؤثر فراهم ميشود.
او شرايط کشور را از نظر فرهنگي ـ مذهبي در دنيا کمنظير دانست و افزود: ايران از معدود کشورهايي است که تنوع مراکز، آثار و ابنيه تاريخي و عبادتگاههاي اديان مختلف موجود در آن سبب شده است تا در تمام حوزههاي مذهبي، توانايي جذب گردشگر داشته باشد.
معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري گفت: جمهوري اسلامي ايران علاوه بر اماکن مقدس و متبرکي مانند حرم حضرت ثامنالحجج، حرم علي ابن موسيالرضا (ع) و خواهر بزرگوارشان حضرت فاطمه معصومه (س) و برادر بزرگوارشان حضرت احمد ابن موسي (ع) که هر سال پذيراي زائران بسياري هستند، از اماکن مقدس فراوان ديگري نيز برخوردار است که بايد براي بازديد زائران و گردشگران از آنها برنامهريزي کرد.
او به حرم امامزادگاني اشاره کرد که در مناطق مختلف کشور قرار دارند و اظهار کرد: بسياري از اين امامزادگان بهدليل شرايط خاص زماني خود در مناطقي خارج از شهرها دفن شدهاند که براي معرفي و فراهم کردن امکانات لازم با هدف بازديد زائران و گردشگران از آن مناطق بايد اقدامات لازم انجام شود.
«دهقانان» بيان کرد: بسياري از گردشگران مسلمان کشورهاي ديگر علاقهمند به زيارت چنين اماکن متبرکهاي هستند و ايران ميتواند يکي از اهداف گردشگري بسياري از مسلمانان جهان باشد.
او افزود: براساس آمار موجود، در کل کشور بيش از پنجهزار بقعه متبرکه بهعنوان آرامگاههاي امامزادگان ثبت شده است که از اين ميان، بيش از يکهزار بقعه که شرايط معماري، فرهنگي و تاريخي لازم را داشتند، در فهرست آثار ملي به ثبت رسيدهاند.
«دهقانان» درباره ديگر اماکن مذهبي نيز گفت: بيش از 3500 مکان مذهبي مقدس ثبتشده ديگر در ايران وجود دارد که ميتوان از آنها بهعنوان فرصتهاي خوبي براي گردشگري زيارتي بهره برد.
او ادامه داد: بسياري از کليساهاي ما در غرب کشور در فهرست آثار جهاني در يونسکو ثبت شدهاند که با توجه به بافت مذهبي برخي از همسايگان شمالي کشور از جمله ارمنستان ميتوانند هدف خوبي براي گردشگران مذهبي اين کشورها باشند.
«دهقانان» تأکيد کرد: با توجه به اينکه بخش قابل توجهي از گردشگران مذهبي، براساس مسائل اعتقادي سفر ميکنند، گردشگري در اين بخش ميتواند از ثبات خوبي برخوردار باشد. اين موضوع اهميت سرمايهگذاري در اين حوزه از گردشگري را مضاعف ميکند.
معاون گردشگري کشور افزود: با تدوين سند ملي توسعه گردشگري مذهبي و فراهم شدن ساز و کارهاي لازم براي سرمايهگذاري بخشهاي خصوصي در اين صنعت، شاهد رونق بيشتر اين بخش از گردشگري در آينده خواهيم بود.
/104
انتهای پیام/