او از اختصاص 240 ميليون ريال براي مرمت باروي دامغان خبر داد و گفت: فاز اول اين طرح شامل پي ريزي و مرمت بخش هاي فرسوده با خشت و کاهگل و آجر فرش کنارههاي آن است.
اين مقام مسوول با اشاره به اينکه تاريخ ساخت اين بناي خشتي به اوايل دوران اسلامي يا پيش از آن مي رسد، گفت: اين بنا در دوره هاي مختلف تخريب و تجديد بنا شده و به دليل تجديد بنا در دوره نادرشاه افشار ، اکنون به \"باره نادري\" مشهور است.
او هدف از ساخت اين ديوار را حفاظت از ساکنين عنوان کرد و افزود: با توجه به اينکه دامغان در مسير جاده ابريشم قرار داشته و از نظر موقعيت جغرافيايي و استراتژيک داراي اهميت بوده و همواره مورد تهاجم قرار مي گرفته، ديواري با برج و باروهاي بسيار در اطراف شهر ايجاد کرده بودند.
مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان سمنان با اشاره به اينکه اين ديوار در گذشته 16 کيلومتر طول داشته گفت: در حال حاضر و بر اثر فرسايش طبيعي هشت کيلومتر از اين بناي تاريخي به يادگار مانده است.
ديوار باروي دامغان بعد از ارگ بم بزرگترين بناي خشتي ايران است.اين بناي خشتي در سال 1375 و به شماره 1799 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است.
/122
انتهای پیام/