او با طرح اين سوال که چرا در حالي که شاهد افول بسياري از انقلابهاي عالم همچون 1879 فرانسه، 1917 روسيه هستيم انقلاب اسلامي ايران رو به آسمان در حال صعود، عروج و رويش است، خاطرنشان کرد: انقلاب ايران براي نوع بشر و انسان است و زماني که جنگ، بيداد و ظلم سراسر عالم را فرا گرفته بود و عصيان و قيام عليه نوع بشر جاري بود ناگهان انقلاب امام (ره)رستن گرفت، انقلابي که مسير تاريخ بشريت را تغيير داد.
معاون رئيس جمهور با اشاره به اينکه انقلاب ايران در دهههاي پاياني قرن بيستم، جهان را از بنبست خارج کرد، گفت: ظهور انديشههاي نهيليستي، جنبشهاي انتقادي مارکسيستي، سوسياليستي و نفي کاپيتاليسم در دهههاي پاياني قرن بيستم همگي اعتراضي بر بيمعناگرايي غرب مدرن بود.
«احمدزاده کرماني» ماهيت انقلاب را فرهنگي دانست و تصريح کرد: امروز ادعاي نخستين ما اين است که آمدهايم مناسبات اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي و سياسي را از چشمانداز فرهنگي بازتعريف کنيم؛ در واقع چهرهپردازي فرهنگ امروز از قدرت، گفتمان مسلط ما در عرصه ديپلماسي است.
رئيس سازمان ميراثفرهنگي کشور با تاکيد بر اينکه بايد در حوزه فرهنگ به صورت ايجابي کار کرد، به بيانات رهبر معظم انقلاب طي دو دهه گذشته اشاره کرد و گفت: ايشان مکررا بر مفهوم تهاجم فرهنگي، شبيحخون فرهنگي، ناتوي فرهنگي و امثال آن تاکيد داشتند که گوياي اين مهم ميباشد که غرب در کمين گفتمان فرهنگي کشورمان است.
او ادامه داد: امروز سلطه رسانهاي، فرهنگي و خبري تمام عالم را فرا گرفته است، تنها در عرصه رسانهاي بالغ بر 80 درصد منابع توليد خبري متعلق به يونايتدپرس، آسوشيتدپرس، رويترز و فرانسپرس است بنابراين بايد در عرصه فرهنگ، کار ايجابي کرد که اين مهم با بخشنامه، دستورالعمل و صرفا وضع قوانين امکانپذير نيست بلکه بايد بستري فراهم شود تا جوشش فرهنگي، آفرينش و خلاقيتهاي هنري در نظام اجتماعي رخ دهند به عبارتي هنرمندان بايد با هجمههاي فرهنگي مقابله کنند.
معاون رئيسجمهور با اعتقاد بر اينکه برگزاري اين گونه همايش و جشنوارههاي فرهنگي از حاشيه به متن آمدن هنر، فرهنگ، فضل و ادب است، تصريح کرد: انجام کار ايجابي در مسير صيانت از مرزهاي هويتي، فرهنگي و تمدني ايران ضرورت دارد.
رئيس سازمان ميراثفرهنگي کشور با بيان اينکه ايران به لحاظ تنوع و تکثر فرهنگي ظرفيتهاي بسياري در حوزههاي مختلف دارد، اظهار داشت: رودکي پدر شعر فارسي در تاجيکستان عزيز است، نظامي گنجوي در آذربايجان محترم است، صائب تبريزي در افغانستان عزيز شمرده ميشود، مولوي در ترکيه، اقبال لاهوري اديب و شاعر فارسيسرا در پاکستان و فردوسي سرآمد شعر و ادب فارسي در ميان تمامي ملتها عزيز است، بنابراين اگر بر زبان فارسي متمرکز شويم همانطور که رهبر معظم انقلاب بر اين مهم اشاره داشتند که در حوزه فرهنگ بر زبان فارسي به عنوان ميراث کهن بشري تاکيد کنيم، خواهيم ديد که ميتوانيم پيوستار عظيمي از کشورها را به حوزه فرهنگ و تمدن ايران جذب کنيم.
او تصريح کرد: ما مديران که در عرصههاي فرهنگي نگاه سياستگذار و تصميمساز داريم تنها زماني توفيق خواهيم يافت و آرمانهاي ملت ايران که در انقلاب 57 به حضور حداکثري رسيد و در دفاع مقدس تجلي بيشتري پيدا کرد را محقق خواهيم ديد که عرصه را براي حوزههاي مختلف فرهنگي باز و شرايط جوشش، آفرينش و پويايي فرهنگي در کشور را فراهم کنيم.
معاون رئيسجمهور انجام کارهاي ايجابي را عاملي براي در امان ماندن از گزند و آسيب هجمه ماهوارهها معرفي کرد و گفت: بايد با پر کردن صحنه اجتماع از برنامههاي متنوع فرهنگي و هنري، جوانان را به سوي اماکن فرهنگي هدايت و آنها را با برنامههاي شاد، اصيل و فاخر ايران اسلامي آميخته کنيم که با انجام اين مهم در واقع بازدارندگي فرهنگي در آسيبهاي فرهنگي و رسانهاي ايجاد کردهايم.
او از تمامي مديران ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري حاضر در اين مراسم خواستار شد تا با راهاندازي يک رستاخيز فرهنگي با حضور فرهنگوران، ادبا، شعرا و هنرمندان اقدام به حفظ و صيانت از مرزهاي هويتي و فرهنگي کنند.
هفتههاي فرهنگي از تهران آغاز و به ديگر نقاط کشور تعميم مييابد
«احمدزاده کرماني» پس از پايان مراسم ضمن حضور در محوطه نمايشگاه از غرفهها بازديد و در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به برگزاري اين جشنواره براي نخستينبار، استان تهران به لحاظ ظرفيتهاي مساعد پشتيباني براي ميزباني انتخاب شد.
او با اشاره به اينکه برگزاري جشنواره هفتههاي فرهنگي در کاخ گلستان سرآغازي براي حضور تمامي اقوام ايراني از سراسر کشور در تهران است،گفت: اميدواريم مردم با بازديد از اين جشنوارهها با ظرفيتهاي متنوع فرهنگي، تاريخي و اقليمهاي مختلف کشور آشنا شوند تا شاهد تقويت خردهفرهنگهاي موجود در کشور باشيم.
معاون رئيسجمهور با بيان اينکه در گام نخست شش استان در اين جشنواره حضور يافتند و طي يکماه آينده 25 استان ضمن حضور در پايتخت به معرفي ظرفيتهاي بومي خود خواهند پرداخت، اظهار داشت: با توجه به تاکيد رئيسجمهور مبني بر برگزاري هفتههاي فرهنگي در استانهاي مختلف کشور مقرر شده است مشابه اين برنامه در ديگر استانها به اجرا درآيد.
«احمدزاده کرماني» در جريان بازديد از غرفههاي برپا شده صنايعدستي در کاخ گلستان، ايران را متمايزترين کشور در عرصه صنايعدستي دانست و گفت: بالغ بر 256 صنعت دستي در ايران داريم که از اين تعداد 116 صنعت مهر اصالت سازمان جهاني يونسکو را دريافت کرده است.
رئيس سازمان ميراثفرهنگي کشور ادامه داد: اين صنايعدستي با اينکه در ايران توليد ميشوند ولي برند جهاني دارند بنابراين براي معرفي آن و همچنين استفاده از اين هنرهايسنتي در زندگي عمومي مردم در تلاش براي پائينآوردن هزينه تمام شده توليدات صنايعدستي کشور هستيم.
قاچاق اشياي تاريخي اظهارنظر غيرکارشناسي برخي رسانهها است
او درباره شايعاتي مبني بر قاچاق اشياي تاريخي که توسط يکي از خبرنگاران مورد پرسش قرار گرفت، برخي از اظهارنظرات در رسانهها را ناشي از بياطلاعي و اين نظرات را غيرکارشناسي قلمداد کرد و گفت: ما در کشور پروتکلهاي تعريف شده مبتني بر قوانين و آئيننامههاي مصوب دولت و مجلس داريم؛ قانون محاسبات عمومي کشور، آئيننامه حفظ اموال تاريخي-فرهنگي، آئيننامه مالکان اشيا و اموال تاريخي، نحوه نگهباني و صيانت و نقل و انتقال اشيا تاريخي به ثبت رسيده را معين کرده است.
«احمدزاده کرماني» گفت: يک نسخه از ثبت هر شي تاريخي که در موزه ملي ثبت شده است در وزارت اقتصاد نگهداري ميشود و امناي اموال بر نگهداري آنها نظارت کامل دارد.
معاون رئيسجمهور تصريح کرد: با توجه به استقرار يگان حفاظت نيروي انتظامي در موزهها، نظارت حراست به عنوان نماينده وزارت اطلاعات و همچنين نظارت بازرسان ميراث فرهنگي، هيچ دخل و تصرفي در انتقال و استفاده از اشياي تاريخي ثبت شده نميتواند صورت گيرد.
او با بيان اينکه در ايران حدود 150 نفر امين اموال وجود دارد که مسووليت قانوني حفظ، نگهداري و انتقال اشياي تاريخي کشور را بر عهده دارند، گفت: امين اموالهاي موزه ملي در پاسخ به اين اهانت رسانهها بيانيه صادر کردند چرا که اين شايعات پيش از زير سوال بردن رئيس و معاونان سازمان ميراثفرهنگي، عملکرد امناي اموال، دستگاههاي اطلاعاتي، حراستي، حفاظتي و نيروي انتظامي را زير سوال ميبرند.
رئيس سازمان ميراثفرهنگي کشور گفت: دستگاههاي نظارتي، قضايي و حراستي اگر با موردي از تخلف در هر جايگاهي مواجه شدند بايد برخورد کنند چون کسي که در زمينه اشياي تاريخي اهمالکاري کند در واقع به ملت ايران خيانت کرده است.
معاون رئيسجمهور با بيان اينکه تاکنون گزارشي مبني بر سو استفاده نداشتيم، گفت: به نظر ميرسد اين شايعات ظلمي بود که توسط رسانهها صورت گرفت؛ در صورتي که رسانه و ارگاني ادعا داشته باشد و اسنادي را ارائه نکند قطعاً شکايت خواهيم کرد چرا که تعدادي از کارکنان خدوم در ميراثفرهنگي عمر خود را صرف حفظ ميراث ملت ايران کردند و اين زير سوال بردنها و از بين بردن اعتماد ملي به عنوان عنصر اساسي سرمايه اجتماعي در کشور دور از منطق و اخلاق است.
/117
انتهای پیام/