او با بيان اينکه اين اشکفت در بالاترين نقطه دامنه کوه واقع و کاملا بر دره و دامنه کوههاي مقابل مشرف است، اظهار داشت: در مقابل اشکفت تعدادي تخته سنگ فرو افتاده که نشانگر فرسايش و جدا شدن آنها از ديواره کوه است، اين وضعيت نشان ميدهد که فضاي داخلي اشکفت قبل از فرو افتادن تخته سنگها بزرگتر از امروز بوده است.
«هورشيد» افزود: در اطراف اين اشکفت تعدادي ابزار سنگي شامل ريزتيغه، تراشه و يک کوبه از جنس فلينت و جاسب يافت شده که مربوط به دوره فراپارينه سنگي هستند.
اين باستانشناس همچنين از کشف تعدادي تکه سفال از نوع سفالهاي نخودي و قرمز مربوط به بدنه و کف ظروف خبر داد و گفت: اين سفالها جز يک نمونه که داراي نقش کنده نواري است، از نوع سفال ساده بدون نقش و مربوط به دوره تاريخي هستند.
او ادامه داد: در مقابل اشکفت و در دامنه کوه، گورهاي باستاني بصورت پشتههاي کوچکي از خاک و تخته سنگ که در اصطلاح محلي به آنها (خرفت خانه) گفته ميشود، وجود دارند که با توجه به تکه سفالهاي پراکنده در اطراف آنها مربوط به دوره تاريخي (اشکاني- ساساني) است.
او با اشاره به ديده شدن بقاياي کوره ذوب آهن و سربارههاي پراکنده سنگ آهن در دره تصريح کرد: در دوره زماني ياد شده از اين محل به دليل جاري بودن رودخانه در ميانه دره و در نتيجه پوشش گياهي مناسب براي تامين سوخت کورههاي ذوب آهن، بعنوان يک منطقه صنعتي استفاده شده است.
گفتني است اين بررسي و شناسايي توسط «شقايق هورشيد» کارشناس ارشد باستان شناسي پژوهشکده باستان شناسي با همراهي «صغري همايون» کارشناس ارشد باستان شناسي و «علي احمدي» کارشناس پايگاه جهاني تخت جمشيد انجام شده است.
/122
انتهای پیام/