او با بيان اينکه مفاخر بسياري از اين استان برخاستهاند، خاطرنشان کرد: مفاخر تنها بخشي از داشتههاي استان مرکزي به شمار ميروند؛ از آنجا که استان محل عبور تمدنهاي مختلف در کشور بوده، امروزه شاهد وجود آئينها و رسوم مختلف در اين استان هستيم.
«فراهاني» در ادامه به تشريح عملکرد اين ادارهکل پرداخت و گفت: در حوزه صنايعدستي علاوه بر احياي 75 رشته صنايعدستي و رفع مشکل بيمه به عنوان دغدغه اصلي هنرمندان، چهار اثر نفيس استان موفق به دريافت مهر اصالت يونسکو شدند.
او ادامه داد: در حوزه ميراثفرهنگي نيز موفق به شناسايي 2 هزار اثر و ثبت هزار اثر در فهرست ميراث ملي شديم؛ همچنين شش اثر معنوي استان نيز در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيدند.
اين مقام مسوول در ادارهکل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان مرکزي همچنين خاطرنشان کرد: پيگيري ثبت جهاني مسجد جامع ساوه، غار نخجير و شخصيت کربلايي کاظم ساروقي حافط معجزهآساي قرآن کريم نيز در دستور کار ما قرار دارد.
او در ادامه به برنامههاي هفته فرهنگي استان مرکزي که تا هشتم مهرماه در مجموعه سعدآباد برپا است، اشاره کرد و افزود: در اين هفته فرهنگي ظرفيتهاي گردشگري، فرهنگي و توليدات صنايعدستي استان در 30 غرفه به معرض ديد عموم گذاشته شده است.
«فراهاني» افزود: در اين نمايشگاه 10 روستاي هدف استان، 29 منطقه نمونه گردشگري و 70 منطقه مستعد سرمايهگذاري در کنار مهمترين پروژه تفريحي گردشگري کشور با نام رودشور زرنديه معرفي شدهاند.
او برپايي غرفه گل و گياه محلات، معرفي سوغات استان شامل جوزهقند، فتير اراک، حلوا و شيره محلات و گردو و بادام تفرش را از ديگر بخشهاي اين نمايشگاه عنوان کرد و گفت: اجراي موسيقي سنتي، بازيهاي محلي، مراسم سنتي حنابندان، نقالي، پردهخواني، مراسم تعزيه، چگورنوازي تفرش و مراسم کوسهناقالدي در حاشيه اين هفته فرهنگي برگزار ميشود.
/115
انتهای پیام/