شهروندان تهراني همسفره چهارمحالي‌ها شدند

«خديجه شخمگر » مسئول يکي از غرفه هاي غذاهاي سنتي و اصيل خراسان جنوبي ضمن عرضه يک نوع شيريني به نام « کف » در اين جشنواره فرهنگي به ميراث آريا(chtn)، گفت : «کف» نوعي شيريني يا خوراکي سنتي شيرين خراسان جنوبي و داراي سابقه اي کهن است که ماده اوليه آن ريشه گياهي خودرو به نام « بيخ » است که پس از جوشانده شدن با آب در ظرفي به نام «طاقار» و با تعدادي ترکه درخت انار به مدت حدود 2 ساعت زده مي‌شود تا کف کند.

او افزود : وقتي اين ماده کف کرد آماده خوردن مي شود و اغلب همراه با پودر پسته و گردو ميل مي‌شود و خواص اين ماده از جمله تسکين و شستشو دهنده معده و اشتهاآور است و در شب هاي زمستان به خصوص شب يلدا مصرف بيشتري دارد.

«مريم محمودي »مسئول غرفه ديگري از غذاهاي محلي خراسان جنوبي ، انگيزه حضور خود را در هفته فرهنگي خراسان جنوبي معرفي غذاهاي اين استان خواند و بيان کرد : با توجه به وجود گياهان دارويي در غذاهاي محلي ما ، سعي کرديم تاحد امکان اين غذاها را به تهراني ها معرفي کنيم.

او آش رشته خراسان جنوبي را با توجه به استفاده از سبزي هاي دارويي مانند گشنيز ، باديان ، کرابيه ، زيره ، گل پدينه ، تره ، شلميله و کشک ساييده شده با گردو داراي طعم و مزه اي متفاوت دانست و تصريح کرد : به همين جهت در طول برگزاري هفته فرهنگي هر روز با آش رشته و نان روغن جوشي که در اين محل پخته مي شود از شهروندان تهراني پذيرايي مي کنيم و براي آشنايي بيشتر آنها با غذاهاي سنتي منطقه چند غذاي سنتي اصيل خراسان جنوبي شامل اشکنه گوجه ، اشکنه گردو ، اشکنه عدس، قولور ، قولور ترش ، شيربرنج ، قروت و کشک بادمجان را به طور نمونه و براي صرفا نمايش در معرض ديد قرار داده ايم که مورد استقبال و توجه آنها نيز قرار گرفت.

علاوه بر اين معرفي برخي خوراکي هاي اصيل و سنتي اين استان مانند زرشک ، زعفران ، عناب ، آلو ، هل ،انواع کشک و محصولات فرآوري شده که نه تنها شهرت محلي و ملي بلکه شهرتي جهاني دارند در اين هفته فرهنگي براي ديد و استفاده عموم عرضه مي‌شود.

يادآور مي شود؛ هفته فرهنگي خراسان جنوبي ( سرزمين طلاي سرخ ) و چهارمحال و بختياري(قطعه اي از بهشت ) 16 تا 22 مهرماه در کاخ گلستان برپا است.
/120






انتهای پیام/

کد خبر 1390071923