افزايش 40 درصدي بازديد گردشگران از سنگ‌نگاره‌هاي تيمره

معاون گردشگري استان مرکزي در گفت‌وگو با ميراث‌آريا (chtn)، با بيان اين مطلب تصريح کرد: بنابر اعلام دفتر ميراث‌فرهنگي شهرستان خمين در 6 ماه نخست امسال بيش از 350 گردشگر در قالب 11 تور گردشگري از سنگ‌نگاره‌هاي خمين بازديد کردند.

«مجتبي رضواني» متذکر شد: اين در حالي است که در شش ماه ابتدايي سال گذشته 250 گردشگر در قالب 5 تور از اين سنگ‌نگاره‌ها بازديد به عمل آوردند.

او با بيان اينکه وجود سنگ‌نگاره‌هاي خمين بهترين فرصت براي رونق صنعت گردشگري در اين شهرستان است، افزود: سنگ‌نگاره‌ها نخستين کلام انسان‌هاي اوليه‌‌اند که پيام خود را با حک کردن بر صخره‌ها براي آيندگان به نمايش گذاشته‌اند.

«رضواني» وجود بيش از 20 هزار سنگ‌نگاره با قدمت 40 هزار سال در منطقه تيمره خمين را فرصت مناسبي براي جذب گردشگران دانست و افزود: بر اساس سند چشم‌انداز 20 ساله، بايد در سال 1404 حدود 20 ميليون گردشگر به ايران سفر کنند که با فراهم شدن بستر لازم، مي‌توان براي جذب بخشي از اين تعداد در استان مرکزي اقدام کرد.

از مهمترين و شايد کامل‌ترين مجموعه‌ سنگ‌نگاره‌هاي کشور که در استان مرکزي قرار دارد، سنگ‌نگاره‌هاي تاريخي منطقه تيمره است؛ اين نگاره‌ها که ناشي از تجربيات عيني و باورهاي اعتقادي و فرهنگي نياکان ما است بر دل صخره‌هاي متعددي در بخش شمالي استان اصفهان و بخش جنوبي استان مرکزي شامل خمين، دليجان، نيمور و محلات ديده مي‌شود.

تنگ‌غرقاب – قيدو در کنار رودخانه گلپايگان در شرق شهرستان خمين و روستاهاي فرنق، آشناخور، هاجليه رضاآباد، نور، نصرآباد و آشميسان در اطراف رودخانه خمين و کنار سد جباده از مهمترين مراکز داراي بيشترين تعداد سنگ‌نگاره است.

«مرتضي فرهادي» در کتاب موزه‌هايي در باد تعداد سنگ‌نگاره‌هاي موجود در تنگ غرقاب قيدو و همچنين سرشاخه‌هاي رودخانه خمين را بيش از 25 تا 30 هزار عدد برآورد کرده است؛ عمده نگاره‌ها مربوط به جانوران به ويژه بز کوهي و شکار آنان توسط انسان است.
/115

انتهای پیام/

کد خبر 1390072412