اغلب انگشترهاي بازار خراسان رضوي و کربلا ساخت قم است

«مهدي نصر اصفهاني» در گفتگو با خبرنگار ميراث آريا (chtn)، افزود: استان خراسان رضوي انگشتر سازان زيادي دارد اما توليدات آن‌ها، پاسخگوي تقاضاي رو به افزايش بازار نيست به همين منظور بخشي از انگشترهاي قم روانه بازار خراسان رضوي مي‌شود.

او تصريح کرد: به همين دليل براي نخستين بار مرکز آموزش صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي در استان قم گشايش يافت.

معاون صنايع‌دستي اين استان بيان داشت: اين مرکز در زميني به مساحت 600 متر مربع در دو طبقه با مساعدت دولت به منظور سرمايه‌گذاري روي جواهرات و سنگ‌هاي قيمتي و با حمايت استاندار تکميل شد.

«نصر اصفهاني»ادامه داد: اين کارگاه با هزينه‌اي بالغ بر يک ميليارد ريال راه‌اندازي شد که از اين مقدار 500 ميليون ريال صرف خريد دستگاه‌هاي انگشترسازي و 200 ميليون ريال براي خريد دستگاه‌هاي تراش سنگ هاي تزئيني ( گوهر تراش ) هزينه شده است.

او هدف از اين اقدام را تقاضاي بالا براي هنر انگشترسازي دانست و افزود: با توجه به اين که استان قم شاهراه مواصلاتي ميان 17 استان کشور است و با داشتن بارگاه ملکوتي حضرت معصومه (س) و مسجد مقدس جمکران سالانه ميزبان 15 تا 17 ميليون زائر است، تقاضا براي خريد انگشتر، مهر، سجاده و تسبيح بالا است.

اين مقام مسوول همچنين اظهار داشت: در قم هنرمندان سنگ تراش، حکاک و جواهر ساز ماهري داريم که آيات و روايات را روي انگشترها حک مي‌کنند.

معاون صنايع‌دستي قم با اشاره به اينکه در حال حاضر بيش از 400 کارگاه سنگ تراشي و انگشترسازي در استان ثبت شده، گفت: براي توليد انگشترهاي خاص و با کيفيت، کارگاه توليدي شايستگان دو سال پيش داير شد.

او افزود: در اين راستا روي انگشترهاي توليدي نام هفت امام داراي حرز خاص ، هفت حرز و هفت روز هفته با هم تلفيق و روي سنگ حک شد.

«نصر اصفهاني» ادامه داد: گسترش، آموزش و حمايت از اين صنعت به اين اداره کل محول شد تا توليدات خوب و با کيفيت به بازار عرضه شود.

او با اشاره به سابقه ديرينه ساخت انگشتر در ايران به خصوص در شهرهاي مذهبي چون قم و خراسان تأکيد کرد: با وجود زائر پذيري و هنرمندان زياد در اين رشته و دارا بودن رتبه نخست قم در داشتن معادن عقيق در کشور، مي‌توانيم با کشورهاي خارجي هم در اين عرصه رقابت داشته باشيم.

معاون صنايع‌دستي قم در مورد صادرات اين محصول گفت: به دليل اينکه انگشتر و سنگ آن حجم زيادي را اشغال نمي‌کند و محصول چمداني حساب مي‌شود، آمار دقيقي از صادرات آن در دست نيست.

«نصر اصفهاني» در مورد پذيرش سفارش از کشورهاي ديگر براي ساخت انگشتر گفت: اين انگشترها مشتري‌هاي خاص خود را دارند که بيشتر از کشورهاي حوزه خليج فارس از جمله عمان، اردن و ابوظبي سفارش ساخت گرفته مي‌شود.

معاون صنايع دستي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان قم خاطرنشان کرد: از هر جاي ايران سفارشات قبول و به صورت پستي تحويل مشتريان داده مي‌شود.

او يادآور شد: به سبب وجود قابليت‌هايي که براي قم ذکر شد اين اداره کل با برگزاري آموزش‌هاي رايگان در جهت اشتغالزايي، فروش توليدات و رونق اين صنعت در قم اقدام کرده است.
111/

انتهای پیام/

کد خبر 1390072613