انتقال سفال‌هاي منقوش، به موزه اشياي تاريخي قزوين

به گزارش ميراث‌آريا (chtn)، «اسدالله بيرانوند» مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان قزوين با اعلام اين خبر گفت: در حفاري‌ علمي که توسط دانشگاه تهران در سال 1385 در تپه قبرستان صورت گرفت، تعداد 18 قطعه سفال منقوش مربوط به هزاره دوم و سوم پيش از ميلاد به دست آمد که براي مطالعه و بررسي به پژوهشگاه باستان‌شناسي دانشگاه تهران انتقال يافت.

او با اشاره به اينکه پس از پايان مطالعات سفال‌هاي منقوش به موزه اشياي تاريخي قزوين منتقل شدند تصريح کرد: حاصل تحقيقات کارشناسان پژوهشگاه باستان شناسي دانشگاه تهران، نگارش مقالات علمي در سطح بين المللي و کتابي تحت عنوان \"تغييرات سياسي و اجتماعي دشت قزوين، کاوش‌هاي باستان‌شناسي تپه قبرستان\" بود که با همت پژوهشگاه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به چاپ رسيد.

«بيرانوند» همچنين در معرفي محوطه تاريخي تپه قبرستان يادآورشد: تپه قبرستان در 60 کيلومتري جنوب شهر قزوين و حدود شش کيلومتري روستاي سگزآباد قرار دارد و مطالعات باستانشناسي در اين محوطه از سال 1349 آغاز و تا سال 1357 به طور مستمر ادامه داشت و در حال حاضر نيز توسط دانشکده باستان‌شناسي دانشگاه تهران حفاري‌هاي علمي با نظارت ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان قزوين صورت مي‌گيرد.

او اظهار داشت: بنا به نظر محققان، در اين محوطه تعدادي ساختمان مسکوني، کارگاههاي سفالگري و فلز کاري وجود داشته و در اوج رونق خود وسعتي حدود ده هکتار را در بر مي‌گرفته است.

مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان قزوين ظرافت و زيبايي نقوش را از ويژگي‌هاي سفال اين منطقه خواند و تصريح کرد: در بعضي از اين سفال‌ها ضخامت بدنه به يک يا دو ميلي متر مي‌رسد و طرحهاي زيباي منقش در بدنه اين سفال‌ها، نقش گياهان و حيوانات به صورت انتزاعي بوده که نشان از فرهنگ و تمدن غني منطقه دارد.

«بيرانوند» با ابراز خرسندي از انتقال اين اشياي با ارزش تاريخي- هنري گفت: با تلاشي که از سوي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان قزوين در جهت غناي موزه اشياي تاريخي صورت گرفت 18 قطعه سفال منقوش ارزشمند به استان انتقال يافت و اميدواريم با برنامه ريزي‌هاي به عمل آمده بتوانيم اين اشياي نفيس را در معرض ديد علاقمندان قرار دهيم.
/119

انتهای پیام/

کد خبر 139007283