آينده گيوه‌بافي وفس به يک هنرمند گره خورده است

«قاسم کاظمي» معاون صنايع‌دستي استان مرکزي در گفت و گو با خبرنگار ميراث آريا (chtn)، ضمن بيان اين مطلب گفت: وفس روستايي واقع در شهرستان کميجان است که گيوه‌بافي خاص خود را دارد.

او ادامه داد: اين رشته که نزديک به سه دهه پيش بيش از 80 فعال در اين روستا داشته هم‌ اکنون منحصر به يک هنرمند است.

معاون صنايع‌دستي اداره کل ميراث‌فرهنگي مرکزي اضافه کرد: نزديک به 60 صنعتگر در بافت رويه اين گيوه و 20 هنرمند به تخت کشي آن مشغول بوده‌اند.

«کاظمي» افزود: تفاوت‌هاي اين گيوه با گيوه رايج استان که هم اکنون در سنجان بافته مي‌شود، يکي از دلايل مهم از ميان رفتن آن به شمار مي‌آيد.

اين مقام مسوول با بيان اين که زيره اين گيوه از پارچه‌هاي زائد است در حالي که هنرمندان سنجاني از چرم براي کف گيوه استفاده مي‌کنند، گفت: استحکام ناکافي يکي از تفاوت‌هاي مهم و يکي از دلايل اصلي کنار گذاشتن گيوه وفس از سبد مصرفي مردم است.

او تصريح کرد: ميزان توليد اين گيوه ياراي رقابت با گيوه سنجان را ندارد و کم کم از مجموع هنرمندان اين حرفه سنتي کاسته شده است.

معاون صنايع‌دستي مرکزي با تأکيد بر اين که عامل مهاجرت نيز روز به روز تعداد هنرمندان اين حرفه را کاهش داده است، گفت: عامل مهاجرت هنرمندان جواني که مي‌توانستند آينده ساز اين حرفه باشند را به سمت و سوي شهرها سوق داد.

به گفته او از گيوه‌بافي وفس بايد به عنوان يک حرفه سنتي ياد کرد چرا که مشکلات ياد شده و نداشتن بازار فروش کم کم زمينه‌ساز کاهش فعالان آن شده و امکان فرصت سازي براي رشد و اعتلاي وضعيت عرضه آن را به حداقل رسانده است.

«کاظمي» در ادامه اظهار داشت: امکان هماهنگ کردن توليدات اين رشته با متدهاي روز و سلايق بازار با وجود گيوه‌هاي با کيفيت بالاتر وجود ندارد.

او در پايان خاطرنشان کرد: با اين وجود معاونت صنايع‌دستي استان مرکزي پرونده ثبت ملي گيوه‌بافي وفس را تکميل کرده و نهايت تلاش خود را براي حمايت از آخرين بازمانده اين حرفه به کار گرفته است.
111/

انتهای پیام/

کد خبر 1390081524