جاده ابريشم؛ اولويت اصلي ايران و يونسکو در حوزه گردشگري فرهنگي

به گزارش ميراث‌آريا (chtn)، مشاور عالي رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري در نشستي خبري که با حضور تعدادي از خبرنگاران در مجموعه فرهنگي ـ تاريخي نياوران و در حاشيه آيين گشايش سومين نمايشگاه خودروهاي ويژه، نفيس و کلاسيک برگزار شد، ضمن اشاره به حضور ايران در اجلاس يونسکو توسعه گردشگري فرهنگي را از موضوعات در دستور کار سازمان فرهنگي يونسکو اعلام کرد.

او با بيان اين که يونسکو برنامه‌هاي مختلفي را در اين رابطه در دستور کار قرار داده است، گفت: در حوزه ايران موضوع جاده‌ابريشم مطرح است که در سال‌هاي اخير توجه زيادي به آن شده است.

دهقانان ادامه داد: در اين سفر با همکاري نماينده ايران در يونسکو راهکارهاي توسعه فعاليت ايران و سازمان فرهنگي يونسکو در حوزه گردشگري فرهنگي مورد بررسي قرار گرفت؛ تا اواخر اين ماه نيز پيش‌نويس تفاهم‌نامه همکاري ميان ايران و يونسکو از سوي نماينده ايران در يونسکو تهيه شده و در ايران به امضا خواهد رسيد.

او اتخاذ ساز و کارهايي در زمينه توسعه روابط در حوزه گردشگري فرهنگي را از محورهاي اين تفاهم‌نامه خواند و گفت: اولويت اصلي ما موضوع جاده ابريشم است و براي اين که بتوانيم وارد فاز اجرايي شويم نيازمند امضاي اين تفاهم‌نامه هستيم.

اين مقام مسوول در سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري خاطرنشان کرد: با امضاي اين تفاهم‌نامه فصل جديدي در تعاملات ايران با يونسکو آغاز خواهد شد.

دهقانان در پاسخ به پرسشي مبني بر اقدام ايران براي ثبت جاده‌ابريشم گفت: موضوع جاده ابريشم و اهميت آن از سال 1994 در سازمان فرهنگي يونسکو مطرح شد و هم‌چنين مورد توجه سازمان جهاني جهانگ‌ردي نيز قرار گرفت؛ کشورهاي زيادي نيز روي آن تمرکز کرده‌اند و همايش‌هاي مختلفي را در اين باره برگزار مي‌کنند.

او خاطرنشان کرد: هرگونه اقدام در زمينه توسعه گردشگري فرهنگي در سطح بين‌المللي با محوريت جاده‌ابريشم و هم‌چنين ثبت آن نيازمند تعاملات چند جانبه است.

به گفته دهقانان برگزاري همايش ميان کشورهاي مسير جاده‌ابريشم نقطه آغاز مناسبي براي توسعه همکاري‌هاي مشترک فرهنگي خواهد بود، چرا که کشورهاي قرار گرفته در مسير جاده ابريشم بر اين موضوع که اين جاده مي‌تواند از محورهاي شاخص توسعه روابط فرهنگي باشد اتفاق نظر دارند.

او يادآور شد: توسعه رفت و آمدهاي ديپلماتيک در حوزه بين‌الملل ممکن است نقطه آغازي در اين رابطه باشد.

توسعه گردشگري دريايي
معاون گردشگري کشور در پاسخ به پرسش خبرنگاري مبني بر اهميت توسعه گردشگري دريايي و توجه معاونت گردشگري به اين حوزه گفت: موضوع تخصصي گردشگري دريايي از موضوعات جديد و تازه ‎مطرح‌ شده در حوزه گردشگري کشور است؛ تجربه صنعت گردشگري در دنيا نيز حاکي از تمرکز کشورهاي بهره‌مند از سواحل روي توريسم دريايي است.

دهقانان ادامه داد: از آن‌جا که ايران از مرزهاي دريايي درخور توجهي برخوردار است، توسعه گردشگري دريايي به‌عنوان يک حوزه تخصصي در گردشگري در دستور کار قرار گرفته است و در اين‌باره مقرر شد اداره‌هاي کل ميراث‌فرهنگي در استان‌هاي ساحلي برنامه‌ريزي مناسبي را به‌صورت منطقه‌اي براي برگزاري همايش‌هايي در اين رابطه انجام دهند.

او افزود: به اين منظور مديرکل ميراث‌فرهنگي استان گلستان به‌عنوان نماينده استان‌هاي شمالي انتخاب شد تا هماهنگي‌هاي لازم را براي برگزاري همايشي با تمرکز بر دريا در سطح ملي انجام دهد.

دهقانان خاطرنشان کرد: بايد نگاه حرفه‌اي و تخصصي به موضوع گردشگري دريايي داشته باشيم و در اين زمينه از بخش خصوصي فعال نيز حمايت خواهيم کرد.

حرکت به سمت ثبت جهاني آثار طبيعي
مشاور عالي رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي با اشاره به ثبت ميراث طبيعي کشور گفت: در ثبت آثار طبيعي در آغاز راه و از ظرفيت‌هاي خوبي در اين حوزه هم‌چون جنگل حرا برخوردار هستيم که پرونده ثبت جهاني آن نيز به‌عنوان يک برنامه در دستور کار قرار دارد.

دهقانان با بيان اين که در بحث ثبت آثار بايد به‌سرعت به سمت آثار طبيعي حرکت کنيم، اظهار داشت: تمام کشورها براي ثبت پرونده‌هاي خود از سهميه مشخص سالانه برخوردارند و هرسال مي‌توانند تعداد مشخصي اثر را ثبت کنند. در سال‌هاي گذشته ايران از کل سهميه خود براي ثبت آثار استفاده کرده است؛ و در سال پيش ‌رو هم بخشي از پرونده‌هاي خود را به ثبت ميراث‌طبيعي اختصاص مي‌دهيم.

اعلام آمادگي آژانس‌هاي ژاپني براي هدايت گردشگران به ايران
معاون گردشگري کشور در ادامه به توقف پرواز هواپيمايي ايران‌اير در مسير تهران ـ توکيو اشاره کرد و گفت: مشکلات گردشگري ميان ايران و ژاپن در نشستي که در حاشيه نمايشگاه جاتا با فعالان گردشگري کشور ژاپن داشتيم مطرح شد که از آن جمله موضوع حمل‌ونقل هوايي ميان دو کشور بود.

او با بيان اين که حمل‌ونقل هوايي در بحث گردشگري موضوعي چندجانبه است، اظهار داشت: در صنعت حمل‌ونقل هوايي هر کشور آنچه اهميت دارد مطلوبيت اقتصادي متناسب با سرمايه‌گذاري است؛ از سوي ديگر فعالان گردشگري علاقه‌مندند موضوع حمل‌ونقل با حذف واسطه‌ها و کم‌ترين هزينه انجام شود.

دهقانان با اشاره به تلاش تعدادي از آژانس‌هاي مسافرتي ايران در ژاپن براي هدايت گردشگران ژاپني به ايران گفت: در اين نشست مقرر شد آژانس‌هاي ايراني برنامه مشخصي را تعريف کنند که بر مبناي آن تعداد ورود گردشگران ژاپني به ايران به صورت ماهانه مشخص باشد. به‌عبارتي، آژانس‌ها ورود تعدادي گردشگر را به کشور تضمين مي‌کنند تا متناسب با آن ايرلاين‌ها براي جابه‌جايي مسافر اقدام کنند.

او افزود: حضور بخش ‌خصوصي ايران در نمايشگاه بين‌المللي جاتا موجب شد کم‌تر از 10 آژانس مسافرتي فعال ژاپن براي ورود گردشگر به ايران و بالعکس اعلام آمادگي کنند. اين اقدامي سه‌جانبه ميان بخش خصوصي ايران، بخش خصوصي ژاپن و ايرلاين است که موجب برطرف شدن نگراني‌ها درباره جا‌به‌جايي و حمل‌و‌نقل مسافران ميان دو کشور مي‌شود.

آشپزهاي ايراني به چين مي‌روند
دهقانان هم‌چنين در پاسخ به پرسشي مبني بر مورد توجه قرار گرفتن بازار گردشگري چين از سوي ايران و خلأهاي موجود در کشور براي پاسخ‌گويي به نياز گردشگران چيني گفت: در اين رابطه چند اقدام عملياتي در دست انجام است که از جمله آن‌ها مي‌توان به تشکيل کميته تخصصي بازار چين با حضور نمايندگان دستگاه‌هاي مرتبط اشاره کرد که اخيرا فعاليت خود را آغاز کرده است. رويکرد اين کميته رويکرد حل مساله است. در اين کميته موضوعات مشخصي درباره موانع پيش روي جذب گردشگر از چين مطرح و تصميمات لازم اتخاذ مي‌شود.

او ادامه داد: درباره موضوع غذا نيز در ديدار رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي با وزير گردشگري چين در پکن مصوب شد دوره‌هاي آموزشي آشپزي چيني براي تعدادي از آشپزهاي ايراني هتل‌هاي ايران برگزار شود. اين آشپزها از هتل‌هاي مختلف انتخاب شده با سفر به کشور چين طي دو هفته با روش‌هاي پخت غذاهاي چيني آشنا مي‌شوند. طرف چيني نيز از اين موضوع استقبال کرده است.

معاون گردشگري کشور کمبود راهنمايان چيني‌زبان را از مشکلات موجود در اين حوزه دانست و گفت: رشته زبان چيني در دو مقطع کارشناسي و کارشناسي‌ارشد در دانشگاه‌هاي کشور تدريس مي‌شود. در اين رابطه از دو آژانس خواسته‌ايم براي تعدادي از فارغ‌التحصيلان زبان چيني که علاقه‌مند به فعاليت در حوزه «تور ليدري» هستند يک دوره کوتاه‌مدت راهنماي گردشگري برگزار شود و پس از معرفي به بخش‌خصوصي در اين زمينه فعاليت کنند.

او در ادامه، از نصب تابلوهاي راهنماي گردشگري در اماکن تاريخي شاخص کشور خبر داد و گفت: درخصوص نقاط هدف و برخي مراکز گردشگري با مديران تعدادي از اداره‌هاي ميراث‌فرهنگي استان‌ها صحبت کرده‌ايم و مکلف شده‌اند در مراکز پربازديد خود تابلوي راهنما به زبان چيني نصب کنند.

او خاطرنشان کرد: در بحث خطوط هوايي نيز علاوه بر ايرلاين‌هاي چيني، شرکت‌هاي هواپيمايي داخلي همچون ماهان وارد شده‌اند.

برگزاري همايش‌هاي تخصصي در تقويم گردشگري 91
دهقانان اضافه کرد: برگزاري همايش‌هاي تخصصي را در تقويم سال 91 در اولويت قرار داده‌ايم که علاوه بر موضوعات و سرفصل‌هاي تخصصي از نظر کمي و کيفي نيز مورد توجه قرار دارد.

او هم‌چنين به بازرسي تورهاي گردشگري مرنجاب اشاره کرد و گفت: اين موضوع از سوي اداره‌کل ميراث‌فرهنگي استان اصفهان در حال پي‌گيري است که خبر نهايي آن تا چند روز آينده اعلام مي‌شود.
/115

انتهای پیام/

کد خبر 139008171