برپايي کارگاه پرنده‌شناسي در منطقه زيستکره توران

مدير‌کل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان سمنان در گفت‌و‌گو با ميراث‌آريا (chtn)، اظهار داشت: اين جشنواره براي دومين سال پياپي به مناسبت روز ملي پرنده‌نگري با هدف آشنايي گردشگران با قابليت‌هاي گردشگري طبيعي از جمله پرنده‌نگري، 26 و 27 آبان‌ماه در شهرستان شاهرود برگزار مي‌شود.

«حميد يزداني» با تاکيد بر اين که شهرستان شاهرود از ظرفيت بالايي در زمينه برگزاري تورهاي پرنده‌نگري برخوردار است، گفت: در آب بندان‌هاي اين شهرستان در برخي از فصول پرندگان مهاجر حضور پيدا مي‌کنند.

اين مقام مسوول در اداره‌ کل ميراث‌فرهنگي استان سمنان، حضور گردشگران و بهره‌مندي جوامع محلي از مواهب گردشگري را بهترين انگيزه براي حفظ محيط زيست و ميراث طبيعي کشور دانست و افزود: برگزاري اين جشنواره‌ها در ماندگاري روستائيان و حفظ جاذبه‌هاي گردشگري موثر است.

وي با اشاره به اين که علاقمندان براي شرکت در اين جشنواره مي‌توانند به دفاتر خدمات گردشگري شاهرود مراجعه کنند، به ميراث‌آريا گفت: مشاهده زاغ بور و ديگر انواع پرندگان، برپايي کارگاه پرنده‌شناسي و بازديد از روستاي هدف گردشگري قلعه‌بالا و منطقه نمونه گردشگري توران همراه با رصد آسمان شب کوير از جمله برنامه‌هاي جشنواره گردشگري سفر به زيستگاه زاغ بور است.

مدير‌کل ميراث‌فرهنگي استان سمنان با بيان اين که اين جشنواره با همکاري شرکت تعاوني گردشگري مهاجران بهشت توران و اداره پارک ملي توران برگزار مي‌شود، خاطرنشان کرد: 25 آبان‌ماه از سوي کميته ملي طبيعت‌گردي به عنوان روز ملي پرنده‌نگري و استقبال از پرندگان مهاجر نام‌گذاري شده است.

در معرفي اين منطقه مي‌توان گفت، مجموعه توران که در قسمت جنوبي جاده تهران – مشهد و در قسمت شمال‌شرقي دشت کوير قرار دارد، از 3 قسمت پارک ملي، پناهگاه حيات وحش و منطقه حفاظتي تشکيل شده است، اين منطقه پس از پناهگاه حيات وحش نايبندان، دومين منطقه بزرگ تحت حفاظت سازمان محيط زيست کشور است.

اين منطقه از نظر پوشش گياهي از تنوع بالايي برخوردار بوده و در ميان گونه‌هاي جانوري آن برخي از نادرترين گونه‌ها مانند يوزپلنگ آسيايي، گورخر ايراني و پرندگاني هم‌چون زاغ بور و هوبره ديده مي‌شود.
/117

انتهای پیام/

کد خبر 1390082217