شريفي با اشاره به اين که سالهاي گذشته 60درصد مسجد تخريب شده بود، ادامه داد: آمادهسازي تعدادي از حجرههايي که محل درس خواندن طلاب بوده، رطوبتزدايي گنبد، ساماندهي ديوار دور محوطه و ساخت و نصب پنجرههاي چوبي در سال جاري با کمک مرمتگران استان انجام خواهد شد.
وي ضمن اشاره به اين موضوع که بازسازي اثر از سال 1356 آغاز شده، ادامه داد: تاکنون براي احياي کامل مسجد برنامه خاصي در نظر گرفته نشده اما بازسازي کالبدي بنا در سالهاي گذشته به صورت کامل انجام شده است.
او با تاکيد بر اين که مسجد از سطح زمين پايينتر است ادامه داد: در گذشته تا يکمتر و نيم ديوارههاي مسجد را آب فرا ميگرفته و بعدها کانال زهکش تعبيه و باعث خروج اين آب از داخل مسجد شد.
اين مقام مسوول گفت: سال 87 طرحي براي مرمت مسجد تهيه شد، اما با گذشت زمان و تغيير نيازمنديهاي محل و بعضي از کاربريها، اين طرح با تغييرات جزيي، هم اکنون به مرحله اجرا رسيده است.
شريفي زمان اتمام پرژه را نهايتا تا ارديبهشت 91 اعلام کرد و اظهار داشت: عمده عملياتي که در گذشته صورت گرفته، بازسازي 3 ايوان اين مسجد (ورودي، گنبدخانه و شمالي) بود.
وي خاطر نشان کرد: نورپردازي داخل شبستان، خواناسازيديوارها، محوطهسازي(ايجاد باغچه و فضاي سبز) از جمله اقداماتي است که در گذشته صورت گرفته است.
به گزارش ميراث آريا، اين اثر با توجه به اسناد بين سالهاي 1320 تا 1322 به دستور شاه عباس صفوي به عنوان يک مدرسه، مسجد ساخته شده است.
گفتني است، بسياري از بناهاي شهر قديم فرحآباد در طول تاريخ به خاطر حمله روسها نابود شده، مسجد جامع، مدرسه، بخشي از پل شاه عباسي، ديواري متعلق به يک قصر و حمام دوره صفوي از بناهاي باقيمانده است.
/110
انتهای پیام/