وي عنوان کرد: کاوشهاي صورت گرفته در منطقه جيرفت نشان ميدهد که آغاز خط و کتابت به قبل از دوره سومريان بازميگردد و در حقيقت از ايران آغاز شده است و قدمت اين خطها حتي به قبل از خط ميخي بازميگردد.
دکتر احمدزاده تصريح کرد: اين کاوشها نشان ميدهد تمدن و شهرنشيني از ايران آغاز و لوحهايي که در اين حوزه کشف شده نمايانگر وجود يک اقتصاد پويا و منظم و اساسي است.
معاون رئيسجمهور و رئيس سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري در ادامه يادآور شد: تخصصگرايي و حرکت بر مدار خرد و همچنين تفکيک وظايف و احترام به حريم خصوصي و به رسميت شناختن مالکيت خصوصي افراد از ديگر کشفيات باستانشناسان و کاوشگران در اين منطقه تاريخي است.
دکتر احمدزاده با اشاره به اينکه تا قبل از کشف و کاوش جيرفت نظريه غالب در حوزه تمدن بشري بينالنهرين بود، تصريح کرد: با کشفيات و کاوشهاي باستانشناسي جيرفت، فرضيه خاستگاه جديد تمدن در جهان مطرح شده است.
معاون رئيسجمهور ادامه داد: تاريخ تمدن ايران نشانگر اين مطلب است که ايرانيان در طول تاريخ جوامع مذهبي داشتهاند و زيست مذهبي آنها حتي قبل از آيين زرتشت مصداق اين نکته است و ايران از ديرباز کانون موحدان و مصلحان حقيقي بشر بوده است.
وي با ابراز خوشحالي از بازگرداندن 18 شي به سرقت رفته از ايران به تشريح روند پيگيري مربوط به اين اشياء پرداخت و گفت: در سالهاي 79 تا 81 و طي حفاريهاي غيرمجاز در منطقه تاريخي جيرفت تعداد 18 شيء تاريخي شامل 2 کوزه، 5 جام، 6 گلدان، يک کاسه، يک ظرف و 3 وزنه کشف و به طور غيرقانوني از کشور خارج شده بود که اين اشيا در سالهاي 84 تا 86 در گالري برکت لندن شناسايي شد.
احمدزاده افزود: در حالي که قرار بود اين اشيا در حراجي به فروش برسد با طرح شکايت سازمان ميراثفرهنگي،صنايعدستي و گردشگري و پيگيريهاي مرکز حقوقي بينالملل نهاد رياست جمهوري در دادگاههاي انگليس و رأي دادگاه تجديدنظر به نفع ايران سرانجام اين اشيا در تاريخ 13 آبانماه امسال به کشور بازگشت.
معاون رئيسجمهور و رئيس سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري در ادامه با اشاره به پيشرفتهاي صورت گرفته در حوزه ميراثفرهنگي در دولت نهم و دهم افزود: تا قبل از سال 84 هيچ اثر معنوي از ايران ثبت جهاني نشده بود اما در حال حاضر 7 اثر معنوي ثبت جهاني شده است.
دکتر احمدزاده خاطرنشان کرد: ثبت جهاني آثار تاريخي ملموس کشورمان در پنج سال اخير با رشد دو برابري همراه بوده است و طي شش سال گذشته شش اثر از ميراث ملموس کشورمان که شامل 16 بناي تاريخي ميشود ثبت جهاني شده است.
معاون رئيس جمهور تصريح کرد: در حال حاضر 40 هزار اثر ملي در حوزه مادي و معنوي به ثبت ملي رسيده که اين حرکت يک رکورد بينظير است که با شتاب ادامه دارد.
/119
انتهای پیام/