وي اضافه کرد : آنچه که در اين خصوص اهميت دارد اقداماتي است که ميراث فرهنگي طي ساليان گذشته براي حفظ و مرمت اين بناي تاريخي انجام داده و در سالهاي آينده نيز ادامه خواهد يافت.
«نصيري» با بيان اينکه در حالت کلي هر ترک و منفذه ايجاد شده در سازه بناهاي تاريخي ميتواند به بنا آسيب برساند، يادآور شد : با اقدامات صورت گرفته از سوي ميراث فرهنگي درخصوص تخت جمشيد نگراني از بابت اين ترک نداريم.
معاون ميراث قرهنگي اداره کل ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري استان فارس در ادامه به برگزاري کارگاه اجرايي روز گذشته در شيراز اشاره کرد و افزود: در اين کارگاه اجرايي، موادي که از کشور ايتاليا وارد شده بود مورد آزمايش قرار گرفت ؛ اين مواد مخصوص پرکردن درزها و شکافهاي بناهاي تاريخي است و ترميم ترکها آغاز شده است.
نصيري خاطر نشان کرد: يکي از مشکلاتي که در اين فصل از سال در تخت جمشيد با آن روبه رو هستيم تغييرات دما در ساعات روز و شب است چراکه قطرات آبي که بر اثر برف و باران به ترکهاي بنا نفوذ ميکنند در ساعات شب که دماي هوا کاهش مييابد يخ ميزند.
نصيري با اشاره به اقدامات سازمان ميراث فرهنگي تاکيد کرد: سازمان ميراث فرهنگي تا کنون اقدامات پژوهشي و مطالعاتي فراواني را در خصوص تخت جمشيد انجام داده است . ضمن اينکه در محوطه تخت جمشيد کارگاه حفاظت از سنگ را داريم که اقدامات بسيار خوبي در اين کارگاهها صورت ميگيرد.
/108
انتهای پیام/