اکبرزاده تصريح کرد: هر شناسنامهاي با داشتن تمامي برگهايش کامل، ارزشمند، قابل مطالعه و بررسي و چاپ است. با توجه به اين که از گنجينه درخشان فرهنگي جيرفت آثار بسياري به خارج از کشور انتقال يافته بود، برگرداندن اين مجموعه ارزشمند بخشي از وظيفه ما محسوب ميشد.
وي در ادامه اظهار داشت: با هر چه تکميلتر شدن گنجينه جيرفت، امکان معرفي بهتر فرهنگهايي که در فلات ايران وجود داشتند براي پژوهشگران فراهم ميآيد.
اکبرزاده يادآور شد: بيشک وقتي يک پژوهشگر آثار مهمي از فرهنگ و تمدن و يک گنجينه را در اختيار دارد، نتيجهگيري علمياش بسيار دقيقتر است؛ پس، از نگاه علمي لازم بود که اين آثار به ايران بيايد.
وي همچنين افزود: حدود 118 شي ديگر جيرفت در موزه ملي است و اين 18 شي هم وارد موزه ملي شده است. ما اميدواريم در آينده با برپايي يک نمايشگاه و چاپ يک کاتالوگ بتوانيم اين ميراث ارزشمند تاريخي را به درستي معرفي کنيم.
سرپرست موزه ملي يادآور شد: با توجه به اين که اين 18 اثر به لحاظ علمي آثاري نو هستند و به طور علمي معرفي نشدهاند، اميدواريم که برخلاف شيوههاي قبلي، اين آثار را نهفقط با تصوير بلکه با نگاه علمي و پژوهشي معرفي کنيم.
وي خاطرنشان کرد: آثاري که در موزه ملي موجود است، ارزش علمي دارند و مي توانند در جهش علمي کشور و ارتقاي نام ايران در رتبهبندي علمي نقش ويژه اي داشته باشند.
به گزارش ميراث آريا، اکبرزاده در خصوص زمان نمايش عمومي اشياي تاريخي جيرفت، گفت: با توجه به فشردگي برنامههاي موزه ملي نميتوان زمان مشخصي را براي نمايش عمومي تعيين کرد.
وي افزود: احتمال ميرود تا آخر سال جاري و همزمان با نمايشگاهي که در روزهاي پاياني سال برگزار خواهد شد، اين 18 اثر هم در نمايشگاه خاصي در معرض ديد عموم قرار گيرند.
/119
انتهای پیام/