احمدزاده افزود: در سالهاي 79 تا 81 در پي حفاريهاي غيرمجاز در منطقه باستاني و تاريخي جيرفت تعدادي از اشياي تاريخي اين سرزمين توسط افراد سودجو و قاچاقچيان فرصتطلب غيرقانوني از کشور خارج شد که ابتدا به کشورهاي حاشيه خليجفارس و سپس به اروپا منتقل شد.
معاون رئيس جمهور خاطر نشان کرد: قرار بود اين اشيا در حراجي برکت لندن به فروش برسد که خوشبختانه با پيگيريهاي قضايي جمهوري اسلامي ايران در حاليکه دادگاه در سال 86 به نفع اين حراجي در لندن رأي صادر کرده بود موفق به تغيير رأي دادگاه به نفع ايران و بازگرداندن اين 18 شي به سرقت رفته به کشور شديم.
دکتر احمدزاده تصريح کرد: واقعيت اين است که در بازگرداندن اين اشياء تلاشهاي زيادي صورت گرفت و جمهوري اسلامي ايران يکراه طولاني و چندين ساله را طي کرد.
معاون رئيسجمهور با قدرداني از وزارت امور خارجه و معاونت اجرايي نهاد رياست جمهوري يادآور شد: اتفاق مهمي که در اين خصوص افتاده اين است که براي نخستين بار توانستيم از راه حقوقي و طرح دعوي و شکايت در دادگاه حق خود را در صحنههاي بينالمللي بگيريم.
دکتر احمدزاده در ادامه با اشاره به جايگاه و موقعيت ايرانزمين و در پاسخ به پرسش مجري در ارتباط با ديگر اشيا تاريخي ايران در کشورهاي بيگانه اظهار داشت: تلاش براي بازگرداندن ديگر اشياي تاريخي تمدن ايرانزمين از کشورهاي بيگانه ادامه دارد.
معاون رئيسجمهور و رئيس سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري کشور در ادامه با اشاره به يافتههاي جديد باستانشناسان از منطقه تاريخي جيرفت، يادآور شد: کاوشهاي صورت گرفته در منطقه تاريخي جيرفت حاوي نکات جديدي است به گونهاي که نشان ميدهد آغاز خط و کتابت به قبل از دوره سومريان و در حقيقت مربوط به ايران است.
وي خاطر نشان کرد: مهرهايي در اين سرزمين کشف شده که نشان دهنده وجود يک اقتصاد پويا و منظم است که اين مهرها حکم چک و اسناد اعتباري امروزي را دارد.
دکتر احمدزاده با بيان اين که احترام به حريم خصوصي و به رسميت شناختن مالکيت خصوصي افراد از ديگر يافتههاي باستانشناسان در اين منطقه باستاني است، اضافه کرد: آنچه که از يافتههاي کاوشگران ميتوان فهميد اين است که جامعه آن زمان در منطقه باستاني جيرفت يک جامعه توحيدي و مبتني بر مذهب بوده است.
وي خاطر نشان کرد: وجود راههاي ارتباطي مؤثر و مناسب در اين سرزمين و همچنين تأمين امنيت مناسب راهها توسط حاکمان آن زمان نشان ميدهد اين سرزمين سرزميني متمدن و داراي جايگاه والا و ارزشمند بوده است.
وي با اشاره به کاوشهاي صورت گرفته در ساير نقاط کشور پهناور ايران اظهار داشت: بد نيست بدانيد که در کاوشهاي صورت گرفته در دشت مغان علائم زيست هوشمند اجتماعي مربوط به يک ميليون سال پيش کشف شده است ضمن اين که کاوشگران و باستانشناسان به علائمي از زيست نظام يافته بشري مربوط به 800 هزار سال پيش در حوزه کشفرود در خراسان رضوي نيز دست يافتهاند.
معاون رئيسجمهور و رئيس سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري کشور با اشاره به کاوشهاي صورت گرفته در جيرفت خاطر نشان کرد: تخصصگرايي و توجه به تقسيم کار از روشهاي مدرن مديريتي جهان محسوب ميشود که 5 هزار سال پيش در ايران باستان وجود داشت و ايرانيان در منطقه باستاني جيرفت به اين مهم واقف بودند که از دخالت در حوزههاي غيرتخصصي خود پرهيز کنند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با اشاره به خصوصيت توحيدي سرزمين تاريخي جيرفت در 5 هزار سال پيش افزود: تاريخ ايران بر اساس توحيد بنا شده در حاليکه در غرب تاريخ بر اساس شرک بنا شده است.
وي با اشاره به اهميت منطقه تاريخي جيرفت اضافه کرد: با دستور و حمايتهاي رئيسجمهور به زودي همايش بينالمللي تمدن جيرفت با دعوت از صاحبنظران، پژوهشگران، باستانشناسان، کاوشگران، محققان و علاقهمندان داخلي و خارجي برگزار خواهد شد.
دکتر احمدزاده با بيان اهداف برگزاري اين همايش بينالمللي خاطرنشان کرد: يافتههاي جديدي که در جيرفت 5 هزار سال پيش کشف شده متعلق به تمامي جهان و متعلق به بشريت است و تمام افراد ميتوانند با اين يافتهها در حوزه تمدن بشري آشنا شده و از آن استفاده کنند.
معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشور همچنين با اشاره به آثار و نتايج مثبت ظهور اسلام در ايران و پيشرفتهاي صورت گرفته در حوزه تمدن ايران بعد از ظهور اسلام گفت: ظهور اسلام باعث پيشرفتهاي مناسبي در حوزههاي گوناگون در اين کشور شد به گونهاي که ايران در حوزه تمدن بعد از ورود اسلام به اوج واقعي خود رسيد.
وي با بيان اين که آثار و نتايج مثبت ظهور اسلام در حوزه تمدن ايراني در چند جمله خلاصه نميشود، اضافه کرد: چندي پيش که هيات دولت به محضر رهبر معظم انقلاب مشرف شده بودند ايشان در آن جلسه به يک ملاحظه مهم تاريخي اشاره کردند و فرمودند: «خوب است در حوزه تمدن ايران بعد از اسلام و خصوصاً در حوزه زبان فارسي بيشتر کار شود.»
دکتر احمدزاده يادآور شد: در حاليکه پرداختن به تمدن ايران بعد از اسلام مورد توجه سازمان ميراثفرهنگي، صنايع دستي و گردشگري بود با توجه به فرمايشات مقام معظم رهبري اين مهم بيش از پيش مورد توجه قرار خواهد گرفت.
معاون رئيسجمهور با اشاره به محبوبيت شاعران فارسي زبان مدفون در ساير کشورها خاطرنشان کرد: اگر امروز مولوي در ترکيه، بيدل در هند، رودکي در تاجيکستان و اقبال لاهوري در پاکستان مورد توجه و علاقه مردمان اين کشورها قرار دارند به واسطه سرودن اشعاري است که توحيد را به جهانيان گوشزد ميکند.
احمدزاده تاکيد کرد: نه تنها در حوزه تمدن بلکه ايران بعد از ظهور اسلام در حوزههاي علمي مانند علم شيمي، رياضيات، نجوم نيز موفق به پيشرفتهاي شگرفي شد.
وي با بيان اينکه تمدن ايران بعد از ظهور اسلام در اوج قرار گرفت، اظهار داشت: تمدن ايران بعد از اسلام بسيار حائز اهميت است و حوزههاي گوناگون ايرانزمين بعد از ظهور اسلام از جمله معماري، ادبيات، زبانشناسي شتاب صدچندان پيدا کرد.
/108
انتهای پیام/