نقش موثر گل‌فشان‌ها در توسعه گردشگري سيستان ‌و ‌بلوچستان

به گزارش ميراث‌آريا(chtn)، گل‌فشان از جمله پديده‌هاي جالب توجه در منطقه ساحلي خزر و درياي عمان به شمار مي‌رود. هر چند در ديگر نقاط دنيا نيز وجود دارد اما همبستگي اين عارضه زمين‌شناسي با منابع نفت و گاز آن را به پديده‌اي جذاب در اين دو حوضه تبديل کرده است.

کارشناسان زمين‌شناسي و گردشگري بر اين باور هستند که در مورد گل‌فشان‌هاي شمال و جنوب کشور تاکنون مطالعات سيستماتيک و ارزنده‌اي انجام نشده و با توجه به اينکه پديده مذکور از ارزش اقتصادي و گردشگري بسيار خوبي برخوردار است، پيشنهاد مي‌کنند تا اين طرح به عنوان يکي از جدي‌ترين طرح‌ها و برنامه‌هاي مطالعات زمين‌شناسي دريايي همگام با گشايش انستيتوي زمين‌شناسي دريايي در ايران مورد توجه قرار گيرد.

ايجاد زمينه‌هاي رفاهي و امکانات اقامتي از مهمترين مسائل در شناساندن اين پديده به گردشگران به شمار مي‌رود که در اين راستا اقداماتي نظير ساخت هتل، مسجد، سرويس‌هاي بهداشتي، تامين آب و برق و ايجاد آلاچيق، مجتمع رفاهي، رستوران و ... توسط اداره‌کل ميراث‌فرهنگي استان و ديگر سازمان‌هاي مرتبط در منطقه کنارک انجام شده است.

به گزارش ميراث‌آريا، هفت گل‌فشان در منطقه چابهار وجود دارد که بزرگترين آنها در جاده کهير به تنگ واقع است، فرمانداري اين شهر براي شناساندن هر چه بهتر اين پديده زيبا و جذاب به دوستداران طبيعت و گردشگراني که به اين منطقه سفر مي‌کنند، به احداث جاده آسفالت، توقفگاه داراي سايه‌بان با سرويس‌هاي بهداشتي، مخازن آب آشاميدني و فروشگاه براي ارائه مواد غذايي اقدام کرده است.

منطقه آزاد چابهار و همچنين اداره‌کل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان سيستان‌و‌بلوچستان نيز با برگزاري تورهاي مختلف، شناساندن گل‌فشان نادر اين منطقه را در دستور کار خود قرار داده‌اند.
/117

انتهای پیام/

کد خبر 1390082610