محمدي با اشاره به عمليات مرمتي انجام يافته در اين مسجد گفت: سال 88 مرمت مسجد شاهزاده آغاز شد و با کار روي بناي اصلي و الحاقي اين بنا آماده بهرهبرداري شد.
وي اظهار داشت: مرمت ديوارهاي از بين رفته، تيرپوش سقف مانند نمونه قديمي، اصلاح ورودي، نصب سردر، نماسازي آجري و اجراي سرويس بهداشتي مجزا براي خانمها و آقايان در جبهه شمالي از اقدامات انجاميافته در ترميم و گسترش مسجد شاهزاده است.
مديرکل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان خاطرنشان کرد: تعويض و عايقبندي سقف، کفسازي، رطوبتزدايي، ترميم در و پنجرهها، استحکام و زيرسازي و تقويت پايه ستونها و سفيدکاريهاي داخلي از ديگر مرمتهاي صورت گرفته در اين بنا به شمار ميرود.
محمدي با اشاره به آسيبهاي وارده به اين بنا گفت: 80 درصد آسيبها ناشي از اتفاقات طبيعي است و به علت خشتي بودن ديوارها، نزولات جوي و عدم نگهداري مناسب باعث نفوذ آب به مسجد و تخريب آن شده است.
وي مسجد شاهزاده را داراي دو بخش زنانهنشين شرقي و مردانهنشين غربي عنوان کرد و گفت: اين بنا مسجدي شبستاني است که مطابق با معماري اغلب مساجد شمالغرب کشور ساخته شده است.
محمدي يادآور شد: طبق ماده 564 قانون مجازات اسلامي، هرکس بدون اجازه سازمان ميراثفرهنگي و برخلاف ضوابط مصوب اعلام شده از سوي سازمان مذکور به مرمت يا تعمير، تغيير، تجديد و توسعه ابنيه يا تزيينات اماکن فرهنگي ـ تاريخي ثبت شده در فهرست آثار ملي مبادرت کند، به حبس از 6 ماه تا 2 سال و پرداخت خسارات وارده محکوم ميشود.
گفتني است، شهرستان سراب در شرق استان آذربايجانشرقي و در فاصله 140 کيلومتري تبريز قرار گرفته است. کتيبههاي ميخي اوراتويي نشتبان و رازليق، پل گاودوش آباد، مقبره ايلخاني اسفستان، مسجد جمالآباد، مسجد جامع سراب، مسجد اسنق و مسجد شاهزاده از شاخصترين آثار اين شهرستاناند.
/119
انتهای پیام/