آغاز عمليات مرمت تپه عليورد صائين قلعه

«داوود آبيان»در گفت‌و‌گو با ميراث‌ آريا(chtn)، با اشاره به اين مطلب که کاوش در تپه عليورد با توجه به شرايط جوي منطقه به فصل بعد موکول شد، افزود: با آغاز فصل سرما، کارشناسان منطقه به عمليات کاوش پايان دادند و اجراي فعاليت‌هاي حفاظت و مرمت اين تپه تاريخي را در دستور کار خود قرار دادند.

وي اظهار داشت: ديوارهاي چينه‌اي و خشتي اين منطقه باستاني براي انجام فصل بعدي کاوش، نياز به حفاظت و مرمت دارند.

اين مقام مسوول همچنين به ارتفاع مناسب تپه تاريخي عليورد اشاره و تصريح کرد: لايه‌هاي باستاني تپه عليورد صائين قلعه 22 متر از سطح زمين‌هاي اطراف فاصله دارند، ‌که اين امر اجراي عمليات کاوش را براي باستان‌شناسان تسهيل مي‌کند.

آبيان در رابطه با نتايج کاوش‌ها در اين تپه گفت: فضاهاي معماري از هزاره‌ 4 و 3 قبل از ميلاد، کشف لايه‌هاي استقراري از فرهنگ يانيق به ضخامت 4متر، دوره‌هاي استقراري مياني اسلامي در لايه‌هاي زيرين متعلق به دوره مفرغ از مهمترين يافته‌هاي کاوش در تپه عليورد است.

به گزارش ميراث آريا، رئيس اداره ميراث‌فرهنگي ابهر و خرمدره افزود: در فصل بعدي کاوش، باستان‌شناسان به بررسي لايه‌هاي زيرين و دستيابي به استقرارهاي پيش از تاريخ در اين منطقه مي‌پردازند.

وي يادآور شد: با توجه به وسعت 35 هکتاري محوطه باستاني تپه عليورد صائين قلعه، ‌اين منطقه مي‌تواند پايگاه مطالعاتي و پژوهشي مناسبي براي دانشجويان و محققان باشد.
/119

انتهای پیام/

کد خبر 1390090250