شناسايي 462 روستاي هدف گردشگري در کشور

به گزارش ميراث‌آريا(chtn)، «سيدفرهاد سجادي» در پانل تخصصي گردشگري و مناطق‌آزاد همايش بين‌المللي معرفي فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري با بيان اين که ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري به عنوان بخشي از قابليت‌هاي خدادادي بستر و جايگاه مناسبي براي توسعه ثروت ملي و ايجاد ارزش افزوده اقتصادي به‌شمار مي‌رود، اظهار داشت: اين ويژگي با فراهم ساختن فرصت سرمايه‌گذاري داخلي از قابليت و جذابيت لازم براي جذب سرمايه‌هاي خارجي نيز برخوردار است؛ علاوه بر اين امکان ايجاد فرصت‌هاي مختلف شغلي، از دستاوردهاي مستقيم اين نوع سرمايه‌گذاري به‌شمار مي‌رود.

وي خاطرنشان کرد: سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري در راستاي تحقق سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و سياست‌هاي اجرايي رئيس‌جمهور، توجه به سرمايه‌گذاري، جذب منابع مالي و ايجاد اشتغال را به عنوان رکن اصلي شکوفايي اقتصادي و بنيان اقتصادي بدون اتکا به نفت را در برنامه‌هاي اجرايي خود قرار داده است.

معاون سرمايه‌گذاري و طرح‌هاي سازمان ميراث‌فرهنگي کشور، جذب سرمايه‌گذاري داخلي و خارجي حوزه گردشگري را مهم‌ترين رويکرد اين معاونت معرفي کرد و گفت: توسعه زيرساخت‌هاي گردشگري، اصلاح قوانين و مقررات موجود و توسعه حمايت‌ها و مشوق‌هاي قانوني، اعطاي تسهيلات يارانه‌دار، حضور در همايش‌ها و نمايشگاه‌هاي بين‌المللي فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري و برگزاري نمايشگاه‌هاي معرفي فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري در دستور کار قرار دارد.

سجادي تصريح کرد: از محورهاي اصلي سرمايه‌گذاري در اين همايش مي‌توان به مناطق نمونه گردشگري، تاسيسات اقامتي هتل، متل و کمپينگ، مجتمع‌هاي خدمات رفاهي بين‌راهي و بسته‌هاي سرمايه‌گذاري در مناطق آزاد تجاري و ويژه اقتصادي اشاره کرد.

اين مقام مسوول در سازمان ميراث‌فرهنگي با اشاره به اين که يک‌هزار و 165 منطقه نمونه گردشگري در 31 استان کشور به تصويب هيات دولت رسيده است، گفت: اين مناطق در کنار جاذبه‌هاي گردشگري در سطوح محلي، ملي و بين‌المللي ايجاد و با توجه به ظرفيت‌هاي موجود، طبقه‌بندي و آماده براي صدور موافقت اصولي است.

وي تاکيد کرد: با توجه به نياز کشور به تاسيسات اقامتي، امکان‌سنجي و مطالعات روي پروژه‌هاي ساخت هتل، متل و کمپينگ انجام شده و تعداد بسياري از اين پروژه‌‌ها با در نظر گرفتن زمين مناسب و امکان اجراي پروژه به صورت بسته سرمايه‌گذاري آماده واگذاري و در مرحله جذب سرمايه‌گذار است.

سجادي با اشاره به گسترش روز‌افزون و استقبال گردشگران از مناطق آزاد تجاري و بارور شدن زمينه گردشگري در مناطق آزاد تجاري و ويژه اقتصادي که گسترش توريسم تجاري و بر اساس تقاضاي مردم را به دنبال دارد، اظهار داشت: بسته‌هاي سرمايه‌گذاري در زمينه ايجاد مجتمع‌ها و تاسيسات گردشگري آماده عرضه به سرمايه‌گذاران است.

وي تامين عرصه مورد نياز براي طرح‌‌هاي گردشگري، تسهيلات بانکي داخلي و خارجي و عوارض، ماليات‌ها و گمرک را از جمله مشوق‌ها و حمايت‌هاي قانوني براي جذب و توسعه سرمايه‌گذاري معرفي کرد.

به گزارش ميراث‌آريا، اين مقام مسوول در سازمان ميراث‌فرهنگي کشور با بيان اين که از ميان مناطق نمونه گردشگري مصوب، مطالعات امکان‌سنجي بيش از 800 منطقه انجام شده است، خاطرنشان کرد: ديگر مناطق نمونه گردشگري در آستانه تصويب قرار دارند و تاکنون 203 منطقه به سرمايه‌گذاران متقاضي واگذار و 308 منطقه نيز در مرحله اجرايي قرار داد.

وي در ادامه به مجموعه اقدامات و فعاليت‌هاي انجام شده در برنامه چهارم توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي اشاره کرد و گفت: از جمله اين فعاليت‌ها مي‌توان به کمک به زيرساخت‌ 148 منطقه نمونه گردشگري به مبلغ 583 هزار و 748 ميليون ريال،
93 مورد مطالعه، شناسايي و امکان‌سنجي، 14 مورد ايجاد زيرساخت‌هاي بين‌راهي و 138 مورد قطب‌ها و محورهاي گردشگري به مبلغ 522 هزار و 316 ميليون ريال، کمک به زيرساخت ايجاد و مطالعه اردوگاه‌ها و مجتمع‌ خدمات گردشگري به مبلغ 549 ‌هزار و 120 ميليون ريال اشاره کرد.

سجادي يادآور شد: کمک‌هاي فني و اعتباري به بخش غيردولتي به مبلغ 107 هزار و 885 ميليون ريال، تامين زيرساخت‌ و ساماندهي سواحل درياي‌خزر به مبلغ 71 هزار و 228 ميليون ريال و اعتبار يارانه‌اي سود و کارمزد و احداث سرويس‌هاي بهداشتي بين‌راهي به مبلغ 318 هزار و 780 ميليون ريال از ديگر اقدامات انجام گرفته در برنامه چهارم توسعه است.
/117



انتهای پیام/

کد خبر 139009033