تداوم نظام عشايري کشور در گرو تعامل با صنايع‌دستي است

«فرزين حسن‌پور» پژوهشگر اجتماعي در گفتگو با خبرنگار ميراث آريا (chtn)، ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: هنر زاييده فرهنگ است و هنرهاي فاخر کشور ما هويتي است که نشانگر حيات، زندگي، بالندگي، پيشرفت و تکامل جامعه است.

وي ادامه داد: توجه به اشتغال و فراهم آوردن شرايط مناسب کسب و کار از مهم‌ترين موضوعاتي است که امروز مورد توجه است که در اين ميان شناسايي فرصت‌هاي ايجاد اشتغال صنايع‌دستي در کنار توجه به روح هنري آن اهميت ويژه‌اي دارد.

اين پژوهشگر اجتماعي تصريح کرد: اگر مسوولان امر صنايع‌دستي و گردشگري از ظرفيت‌هاي موجود در اين بخش به نحو مطلوب در زمينه مشاغل خرد، خانگي و روستايي استفاده کنند، مي‌توان اميدوار بود که بخش اعظمي از مشکلات بيکاري مرتفع شود.

حسن‌پور با اشاره به ساير ظرفيت‌هاي اين بخش اظهار داشت: جامعه عشايري ايران به عنوان يکي از جوامع تاثيرگذار در فرهنگ و هنر ايران داراي جاذبه‌هاي هنري چون صنايع‌د‌ستي است.

وي افزود: به علت تنوع در نظام معيشتي عشاير، صنايع‌دستي عشاير به عنوان ارزش‌هاي فرهنگي آن‌ها مي‌تواند در بقا و تداوم نظام عشاير نقش داشته باشد.

اين پژوهشگر تأکيد کرد: در مناطق گرم و خشک و کويري به سبب فقدان امکان انجام فعاليت‌هاي کشاورزي، صنايع‌دستي و مشاغل‌ خانگي مي‌توانند بهترين جايگزين براي انجام فعاليت‌هاي اقتصادي در اين نوع اقليم‌ها باشند.

حسن‌پور در ادامه به ميراث آريا اظهار داشت: در سال‌هاي اخير به دليل ضعف بنگاه‌هاي اقتصادي بخش خصوصي و تعاوني، اطلاع‌رساني ناقص از بازارهاي جهاني و نيز ناآشنايي توليدکنندگان با فرآيند صادرات، شاهد کاهش توليد هستيم.
111/



انتهای پیام/

کد خبر 1390090535