موفقيت در پيشبرد عمليات استحکام‌بخشي فلک‌الافلاک

«رامين ابراهيمي» در گفت‌و‌گو با ميراث آريا (chtn) ضمن تاکيد بر اين که علت عمده استحکام‌بخشي ممانعت از تخريب و رانش اين اثر تاريخي است، خاطر نشان کرد: پشت‌بندهايي که براي محافظت از قلعه ايجاد شده تاثير بسزايي براي جلوگيري از آسيب‌هاي احتمالي در اين بناي تاريخي داشته است.

اين مقام مسوول ضمن اشاره به تجربه تلخ در رابطه با بناي خشتي ارگ بم، اظهار داشت: تفاوت ارگ بم اين بناي خشتي عظيم، با اين قلعه در اين است که بستر اين بنا بر روي تپه‌اي واقع شده و جنس مواد آن ترکيبي از خاک و سنگ است.

وي عدم چفت و بست دو مواد به کار رفته در قلعه فلک‌الافلاک را از دلايل عمده رانش احتمالي قلعه دانست و افزود: سال 82 تدابيري براي جلوگيري از اين اتفاق انديشيده شد، با توجه به مطالعات زمين‌شناسي و ژئوفيزيک طرح استحکام‌بخشي با استفاده از نرم‌افزارها و تکنيک‌هاي مدرن تهيه شد.

ابراهيمي ضمن يادآوري اين مطلب که عمليات اجرايي اين پروژه از سال 86 آغاز شده است، افزود: ‌با توجه به اين که پروژه استحکام بخشي اين بنا بسيار گسترده و زمان‌بر است، تاکنون 30 درصد پيشرفت فيزيکي داشته است.

وي با اشاره به اين که تاکنون در پيشبرد پروژه مشکل خاصي پيش نيامده، اظهار داشت: با اندازه‌گيري مدام ترک‌هاي موجود در ديواره‌هاي اين بنا، ميزان آسيب را پيش‌بيني کرده و از وقوع آن جلوگيري مي‌کنيم.

به گزارش ميراث آريا وي تعداد پشت‌بندهاي برنامه‌ريزي شده را 36 عدد اعلام کرد که تعدادي از آن‌ها در قسمت جنوبي و جنوب غربي آن تعبيه شده است.

اين مقام مسوول در پايان متراژ اين بناي عظيم را 5300 متر مربع اعلام کرد و افزود: اعتبارات اين پروژه از محل بودجه ملي تامين مي‌شود که فاز سوم آن تا دو ماه ديگر پايان مي‌پذيرد.
/110

انتهای پیام/

کد خبر 1390090640