فلسفه آيين شاه حسين وا حسين  اعلام آمادگي جنگ با دشمنان سيد الشهداست

«احمد ملکي عليشاه» با بيان اين مطلب در گفت‌وگو با ميراث آريا (chtn)افزود: شرکت‌کنندگان در آيين شاه حسين وا حسين با در دست داشتن قمه، چرخيدن دور ميدان بزرگ روستا و با فرياد‌هاي بلند شاه حسين وا حسين آمادگي خود را براي نبرد با دشمنان حضرت سيد الشهدا(ع) اعلام مي‌کنند.

وي افزود: از يک هفته مانده به محرم کودکان و نوجوانان روستا به اجراي اين آيين مي‌پردازند و با شروع محرم جاي خود را به بزرگتر‌ها مي‌دهند.

ملکي عليشاه با اشاره به اين آيين که در بسياري از مناطق آذربايجان شرقي اجرا مي‌شود، افزود: اين آيين داراي ريشه تاريخي است که تقريبا در تمامي نقاط آذربايجان شرقي اجرا مي‌شود که البته تفاوت‌هاي جزئي با هم دارند.

وي خاطر نشان کرد: در اين آيين که با حضور کثيري از علاقه‌مندان به خاندان اهل بيت عصمت و طهارت(ع) برگزار مي‌شود تا روز عاشورا ادامه دارد اما در ظهر عاشورا شرکت‌کنندگان در اين آيين دور اسبي که نماد ذوالجناح است جمع شده و به عزادراي مي‌پردازند.

به گزارش ميراث آريا، ملکي عليشاه با تاکيد برحفظ سنت‌هاي ايراني يادآور شد: حفظ و انتقال اين آيين‌ها به نسل‌هاي بعدي علاوه بر پيوند اعتقادي بين نسل‌هاي گذشته و آينده موجب ايجاد حس همدلي در بين آنان نيز خواهد شد و شکاف بين نسل‌ها را پر مي‌کند.

وي خاطر‌نشان کرد: حفظ اين آيين‌هاي ريشه‌دار و تاريخي وظيفه‌ همگاني است و بايد با برنامه‌ريزي‌هاي صحيح اين آيين‌ها را از خطر فراموشي نجات داد.
/108

انتهای پیام/

کد خبر 1390090840