تلاش براي شناسايي بازماندگان منگليک ادامه دارد

معاون صنايع‌دستي استان سيستان و بلوچستان در گفت‌وگو با ميراث آريا ((chtn، با اعلام اين مطلب گفت: اگر موفق به شناسايي هنرمندي در اين استان شويم، اقدام به احياي منگليک خواهيم کرد.

«مهدي اوکاتي» افزود: اهالي منطقه نيکشهر معتقدند منگليک توسط دراويشي که در حال عبور از اين منطقه دچار بيماري سختي شده بودند و در جواب زحمات و کمک‌هاي مردم منطقه، وارد نيکشهر شده است.

وي ادامه داد: به اعتقاد اين مردم طلاسازي، سفالگري و کيمياگري از ديگر هنرهايي است که دراويش به اهالي نيکشهر آموزش داده‌اند.

اين مقام مسوول در اداره کل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان سيستان و بلوچستان تصريح کرد: منگليک حاصل ترکيب نوعي سنگ که از کوه‌هاي روستاي تواران از توابع دهستان چاهان به دست مي‎آيد با خاکستر نوعي بوته بياباني به نام کيليا است که از مناطق دشتياري، پيرسهراب و زرآباد چابهار به‌ دست مي‌آيد.

معاون صنايع‌دستي استان سيستان و بلوچستان يادآور شد: آماده‌سازي مواد خام، ذوب، پخت‌و‌پز، قالب‌گيري و رنگ‌آميزي توسط هنرمندان محلي و سنتي انجام مي‌گرفت.

اوکاتي در گفت‌وگو با ميراث آريا خاطرنشان کرد: منگليک حلقه‌هايي دوراني‌شکل از جنس بلور است که مصارف درماني و زينتي در آرايش زنان داشته است.
112/


انتهای پیام/

کد خبر 1390090863