خيزش صنايع‌دستي نياز به سياستگذاري‌هاي مدون دارد

«سعيده مولانيا» هنرمند رشته تراش سنگ‌هاي قيمتي و نيمه‌قيمتي در اين باره به خبرنگار ميراث آريا (chtn)، گفت: مسوولان و سياست‌گذاران بايد سياست‌هاي حمايتي ويژه‌اي را براي صنعتگران در نظر بگيرند تا بتوانند در تمام شرايط شغل و حرفه ملي خود را حفظ کنند.

وي با اشاره به اين که مشکلات اقتصادي، رفاهي و معيشتي هنرهاي سنتي را کمرنگ کرده و صنايع ماشيني را گسترش داده است، اظهار داشت: اصالت هر جامعه به هنر و فرهنگ آن است که سينه به سينه از مادران به فرزندان منتقل شده است ولي متأسفانه در حال حاضر هنرهاي سنتي ما اکثرا رو به ماشيني شدن حرکت مي‌کنند.

اين هنرمند تصريح کرد: نبود صرفه اقتصادي، مشکلات معيشتي و رفاهي هنرمندان عمده‌ترين مشکل ادامه بقاي اين هنرها است.

مولانيا ادامه داد: هنرمند اگر مشکل معيشتي نداشته باشد و چرخ زندگيش بچرخد به کارش ادامه مي‌دهد.

وي بيمه هنرمندان، ايجاد بازارچه‌هاي فروش، تشويق و حمايت از جوانان را راهکارهايي براي توسعه اين هنرها خواند و اظهار داشت: خوشبختانه معاونت صنايع‌دستي سازمان ميراث‌فرهنگي تاکنون اقدامات خوبي در اين رابطه انجام داده است که نتيجه‌بخش بوده است.

اين صنعتگر صنايع‌دستي توسعه صنايع‌دستي و توجه بيشتر به اين حوزه را زمينه‌ساز رونق گردشگري کشور دانست و افزود: صنايع‌دستي ايران را به خوبي مي‌توان توسعه داد و اين امر موجب جذب گردشگران ساير نقاط دنيا به ايران مي‌شود.

مولانيا در ادامه به ميراث آريا اظهار داشت: در کشورهايي مانند هند و چين با وجود جمعيت‌هاي زيادي که دارند و توسعه علم و تکنولوژي، هنوز توليدات صنايع‌دستي مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

111/

انتهای پیام/

کد خبر 1390091267