«تراب محمدي» افزود: صنوف، مغازه داران و کسبه بازار تاريخي تبريز همگي در تدارک و پخت اين نذري مشارکت مالي و معنوي دارند.
«محمدي» يادآور شد: البته در تمامي ايام محرم احسان هايي مانند صبحانه و پخش شربت و چاي و شير و خرما در سطح بازار وجود دارد اما اين نذري دو روزه که به صورت گسترده برگزار مي شود از ابهت خاصي برخوردار است.
رييس ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان خاطرنشان کرد: بازاريان از ساعت يک نيمه شب مشغول پخت غذاي نذري هستند و آن را براي پخش در بازار تبريز ميان تمام مراجعه کنندگان آماده مي کنند.
محمدي با اشاره به سابقه پخش خيرات و احسان در ايام محرم گفت: احسان دادن و اداي نذر در اين ماه گرامي از جمله رسوم متداول آذربايجان شرقي است به طوري که اهالي اعتقاد ويژهاي به اطعام از سفره اباعبدالله الحسين (ع) دارند و معمولا از غذاهاي پخش شده و نذري در اين ايام براي بيماران خود به تبرک ميبرند، حتي برخي معتقدند که غذا پختن در روز عاشورا کراهت دارد و حتما بايد از غذاي نذري خورد.
وي يادآور شد: علاوه بر برنج و خورشت، آش و شله زرد نيز از ديگر خوراکهايي است که مردم در بزرگداشت روزهاي عزاداري ميپزند در برخي مسجدها و حسينيهها نيز آبگوشت سنتي پخته شده و در ميان عزاداران پخش ميکنند. شربت، نوشيدنيها و چاي نيز بخش ديگري از اين نذريها را تشکيل ميدهند.
مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان افزود: در اين روزها در برخي مساجد و خانهها سفره حضرت سيدالشهداء (ع) گسترده است و مردم به بهرهگيري از اين خوانهاي مبارک ميپردازند که بازار جهاني و قديمي تبريز در اين زمينه همواره زبانزد بوده است.
«محمدي» تصريح کرد: پذيرايي از مهمانان و اطعام نيازمندان از مراسم پسنديده مردم در ماه محرم است، همچنين برخي ديگر از مردم در صورت قبولي نذرشان، دستهها و هيئتهاي عزاداري را به خانة خود فراميخوانند و از عزاداران پذيرايي ميکنند.
/119
انتهای پیام/