ورود کاه‌نما به رشته‌هاي دانشگاهي صنايع‌دستي

هنرمند صنايع‌دستي استان البرز در گفت‌وگو با ميراث آريا (chtn)، با اعلام اين مطلب افزود: هنر من استفاده از خلاقيت در ايجاد نوعي ورق سلولزي از جنس ساقه گندم است در حالي که محرق ساقه گندم هنر سوخته‌کاري روي اين ساقه‌هاست.

«محمد بيک‌نيا» که داراي درجه هنري از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي است، گفت: پس از انجام تحقيقات مستمر روي ساقه گندم، هنر کاه‌نما را به جايگاه کنوني رسانده‌ام.

وي با اشاره به اين که از ورق سلولزي مي‌توان به صورت مستقل در خلق آثار هنري استفاده کرد، افزود: امکان استفاده از آن به صورت تلفيق با ساير توليدات صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي نيز وجود دارد.

اين هنرمند اظهار داشت: در هنر محرق ساقه گندم، خالق اثر از ميان گندم‌هاي موجود در گندمزار ساقه‌هايي را که تفاوت رنگ اندکي در طيف کرم دارند، جمع‌آوري و با تنوع رنگ‌ آن‌ها بازي مي‌کند اما من در هنر کاه‌نما ساقه گندم را همچون رنگرزي پشم فرش و به سبک رنگ‌آميزي نسوجي، زيبا‌ و رنگارنگ مي‌سازم.

وي با بيان اين که تنها راه نجات اين هنر آموزش آن به عنوان يکي از رشته‌هاي صنايع‌دستي در دانشگاه است، خاطرنشان کرد: بايد تمامي جوانب علمي و عملي هنر کاه‌نما به صورت کامل و با ارائه جزئيات آموزش داده شود و تا زماني که عاشق و شيفته اين هنر را نيابم هرگز آن را آموزش نخواهم داد.

بيک‌نيا در گفت‌وگو با ميراث آريا افزود: برگزاري دوره‌هاي آموزشي کوتاه‌مدت منجر به توليد و عرضه محصولات بازاري بي‌کيفيت مي‌شود و آن را از حالت هنري خارج مي‌کند.
/112

انتهای پیام/

کد خبر 1390092017