استفاده از محيط‏بانان بومي در حفاظت از محيط زيست

وي با بيان اين مطلب در گفت‏و‏گو با ميراث‏آريا(chtn) برگزاري تورهاي شکار را زمينه‏ساز جلب افکار جهاني به گردشگري ايران خواند و بيان کرد: ديدگاه گردشگران شکار، کوير، جنگل و نظاير آن‌ها با گردشگران محيط‏هاي تاريخي و فرهنگي متفاوت و توصيفات آن‌ها از يک کشور نيز متقابلا تاثيرگذارتر است.

خليلي با تاکيد بر تاثير بين‏المللي گردشگري شکار و طبيعت افزود: برقراري امنيت در شهرها و مکان‏هاي تاريخي که رفت و آمد زيادي در آن‌ها وجود دارد امري طبيعي است، در حالي که برقراري امينت در مناطق کويري، جنگل و کوهستان نشان‏دهنده امنيت واقعي هر کشور است.

اين کارشناس، استفاده از تجارب کشورهاي مختلف در رابطه با حفظ محيط زيست و حيات‏وحش را نيز مهم دانست و اظهار داشت: در تمام دنيا با استفاده از روش‏هاي علمي، محيط زيست و حيات‏وحش از هرگونه گزند حفظ مي‌شود و با تورهاي شکار از مازاد حيات‏وحش خود بهره‏برداري اقتصادي مي‏کنند.

خليلي شکار هر تروفه ( پيرترين عضو يک گونه از حيات وحش) به دست گردشگران خارجي را موجب واريز 50 تا 100 ميليون ريال به خزانه محيط زيست خواند و ادامه داد: با توجه به اين که اين رقم در مقايسه با ارقام واريزي توسط شکارچيان داخلي بسيار قابل ملاحظه است، بهره‏برداري علمي و صحيح از آن مي‏تواند منبع درآمدي براي حفاظت بيشتر از محيط زيست استان‏ها باشد.

وي افزود: بر همين اساس، طبيعتا بايد مبالغ دريافتي از شکارچيان بين‏المللي هر منطقه در اختيار سازمان حفاظت محيط زيست همان استان قرار گيرد تا صرف رسيدگي به محيط زيست و محيط‌بانان آن‌ها شود.
120

انتهای پیام/

کد خبر 1390092130