معاون رئيس جمهور و رييس سازمان ميراث فرهنگي با تاکيد بر لزوم تحقيقات موثر، کاربردي و مساله محور در حوزه پژوهشگاه خاطر نشان کرد: بايد با به کارگيري همه ظرفيتهاي تحقيقاتي و پژوهشي در پژوهشگاه و استفاده ازتوان منحصر به فرد نخبگان،انديشمندان ،کارشناسان و متخصصان زمينه رشد و اعتلاي کشور در ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري را بيش از پيش فراهم کرد.
دکتر روح الله احمدزاده گفت: معتقدم شيراز و فارس به لحاظ فعاليت هاي علمي، پژوهشي و تحقيقاتي مي تواند قطب ميراث فرهنگي کشور باشد.
وي افزود: اين در حالي است که استان فارس به جهت سابقه تاريخي و خاستگاه تمدن و فرهنگ ايران بزرگ و مجاورت تمدن فارس با تمدن جيرفت و تاثيراتي که اين دو تمدن نسبت به هم داشتند و ريشه هاي عميق تاريخي، مي تواند مورد توجه بسياري از ديرينه شناسان، باستان شناسان، کاوشگران و تاريخ شناسان ايران باشد.
دکتر احمدزاده در ادامه به ظرفيتهاي علمي موجود در پژوهشگاه ميراث فرهنگي کشور اشاره و اضافه کرد: امروزه بخش مهمي ازاسناد و مدارک مهم علمي وپژوهشي کشور در اين پژوهشگاه متمرکز شده و بسياري از پژوهشگران و محققان دانشگاه هاي داخل و خارج از کشور براي بهره برداري از اين اسناد و مدارک به شهر مقدس شيراز مراجعه مي کنند .
معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري اظهارداشت: درآينده نزديک همايش بين المللي باستان شناسي با حضور اساتيد و پيشکسوتان باستانشناسي، پژوهشگران و محققان خارجي از بيش از 50 کشور جهان که در حوزه تمدن ايران بزرگ کار کرده اند با محوريت پژوهشگاه ميراث فرهنگي کشور برگزار خواهد شد .
معاون رئيس جمهور با اشاره به ضرورت گسترش تعاملات بين المللي در حوزه ميراث فرهنگي اين گردهمايي را که با حضور صدها نفر از انديشمندان و محققان داخلي و خارجي برگزار خواهد شد نقطه عطفي براي معرفي ظرفيتهاي علمي و پژوهشي جمهوري اسلامي ايران در حوزه باستان شناسي دانسته و خاطر نشان کرد: دستاوردها و توانمنديهاي محققان و پژوهشگران ايراني در زمينه حفظ ،احيا، مرمت و نگهداري از ميراث و بناهاي تاريخي کشور در سالهاي اخير رشد قابل توجهي داشته است و برگزاري اين همايش بين المللي فرصت مناسبي براي معرفي دستاوردها و توانمنديهاي کارشناسان ايراني در اين زمينه فراهم مي کند .
دکتر احمدزاده در بخش ديگري از سخنان خود گفت: استان فارس، شهر شيراز، مرودشت و پاسارگاد جزو نقاط مهم ميراث فرهنگي کشور هستند و مسوولان پايگاه هاي ثبت شده جهاني ميراث فرهنگي کشور، موظفند از همه ظرفيتها و امکانات موجود در جهت حفظ، احيا، مرمت و نگهداري از اين بناهاي ثبت شده جهاني استفاده نمايند .
معاون رئيس جمهور اظهار داشت : تمام ظرفيت و بضاعت سازمان براي حفظ ،احيا، مرمت و نگهداري از ميراث فرهنگي کشور فعال است و به طور ويژه کميته اي در سطح ملي براي پيگيري حرايم ميراث فرهنگي فارس و شيراز و به طور خاص مجموعه تخت جمشيد، پاسارگاد و بيشاپور راه اندازي شده است .
معاون رييس جمهور افزود: هيات ويژه اي با سرپرستي يکي از معاونت هاي سازمان ميراث فرهنگي براي بررسي شرايط تخت جمشيد به اين مجموعه اعزام شدند و بر خلاف برخي شايعات و اخبار غلطي که در برخي رسانه ها منتشر شد، موارد مطرح شده در خصوص اين مجموعه صحت نداشت و اساسا تخت جمشيد و مجموعه پارسه- پاسارگاد در فرآيند طبيعي خود در حال حفظ، احيا و مرمت است.
وي اضافه کرد: در سال آينده نيز اعتبارات ويژه اي را براي مجموعه تخت جمشيد و پارسه - پاسارگاد تخصيص خواهيم داد و اعتقاد داريم مجموعه تخت جمشيد و پاسارگاد ظرفيت جذب سرمايه گذار براي توسعه زيرساخت هاي گردشگري در پيرامون خود را بيش از پيش دارند.
معاون رييس جمهوري و رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشور در سفر چند ساعته خود به شهر شيراز از آرامگاه حافظ، پروژه فرهنگي باغ موزه مشاهير و پژوهشگاه ميراث فرهنگي در اين شهر بازديد کرد.
انتهای پیام/