ايجاد بازارچه‌هاي صنايع‌دستي در بافت تاريخي زواره و نايين

«احمد اديب» در گفت‌و‌گو با ميراث آريا (chtn)، با اعلام اين خبر گفت: دو بازار تاريخي شهرستا‌ن‌هاي نايين و زواره متروک شده بودند و مدت‌ها بود که کاربري مشخصي نداشتند.

وي تصريح کرد: با همکاري معاونت ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان اصفهان احيا و مرمت اين بازارها که در بافت قديمي نايين و زواره واقع هستند، آغاز شد.

معاون صنايع‌دستي اصفهان بيان داشت: با مشارکت مغازه‌داران اين دو بازارچه، تعريف کاربري‌هاي تازه براي آن‌ها آغاز شد.

اديب با اشاره به اين که بازارچه شهرستان زواره 30 مغازه دارد که تمامي آن‌ها پس از مرمت در اختيار بخش صنايع‌دستي با اولويت رشته‌هاي منسوخ قرار مي‌گيرند، اظهار داشت: تا به حال تکميل 12 مغازه به پايان رسيده و تجهيز بخشي از آن‌ها به توليدات صنايع‌دستي نيز صورت گرفته است.

اين مقام مسوول افزود: تعداد مغازه‌هاي بازار تاريخي نايين بيش از زواره است که تلاش مي‌شود نيمي از آن‌ها با حضور هنرمندان و صنعتگران به صنايع‌دستي مجهز شوند.

وي با بيان اين که احياي بازارچه‌ها، حمايت از هنرمندان، معرفي توانمندي‌هاي صنايع‌دستي و جذب بيش از پيش گردشگران داخلي و خارجي از مهم‌ترين اهداف اجراي اين طرح بزرگ است، گفت: به منظور معرفي و احياي رشته‌هاي منسوخ شده، تعدادي از غرفه‌ها به صورت نمادين با ماکت‌هايي از هنرمندان و صنعتگران در حال فعاليت، چيدمان خواهند شد.

معاون صنايع‌‌دستي اداره کل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري اصفهان اضافه کرد: مغازه‌هاي موجود در اين دو بازارچه پيش از اين به مشاغل سنتي چون چلنگري، بزازي و رنگرزي سنتي اختصاص داشتند.

اديب در گفت‌و‌گو با ميراث آريا اظهار اميدواري کرد که ظرف دو سال آينده شاهد راه‌اندازي بازارچه‌هاي صنايع‌دستي در بازارهاي تاريخي زواره و نايين باشيم.

وي يادآور شد: در تعامل با مالکان مغازه‌هاي موجود در بازارچه‌ها، اين فضاها به مدت 5 تا 6 سال در اختيار هنرمندان و صنعتگران صنايع‌دستي خواهد بود.
/111

انتهای پیام/

کد خبر 1390092615