وي با بيان اينکه اين اجلاس فرصت مناسبي براي رصد ظرفيتهاي ويژه کشور در حوزه ميراث فرهنگي، تاريخي، طبيعي و معنوي است،خاطرنشان کرد: برگزاري اين اجلاس همچنين اين فرصت را فراهم ميکند تا بتوانيم فرآيند ثبت را در کشور تدقيق کرده و در جهت افزايش سطح کيفي روند تهيه و ثبت پروندههاي ثبتي حرکت کنيم .
علويان صدر با تاکيد بر استفاده از ظرفيت سازمانهاي مردم نهاد در اين اجلاس گفت: نکته مهم در برگزاري چهارمين اجلاس ملي ثبت،حضور NGO ها و سازمانهاي مردم نهاد است که از اجلاس گذشته به عنوان بازوي اجرايي حضور داشته و دارند.
او بيان کرد: حضور NGO ها در اين اجلاس فرصتي را فراهم ميکند تا با کسب دانش و مهارت فني و تخصصي بتوانند در حوزههاي ثبت آثار فرهنگي، تاريخي ، طبيعي و معنوي در سالهاي آينده در سطح ملي و جهاني ايفاي نقش کنند.
علويان صدر در ادامه از برگزاري پنلهاي تخصصي با موضوعات مختلف در کنار برگزاري چهارمين اجلاس ملي ثبت خبر داد و گفت: بررسي نحوه تعيين حرايم ميراث فرهنگي کشور و همچنين بحث و تبادل نظر پيرامون معيارهاي ثبت ميراث معنوي در فهرست آثار جهاني از موضوعات در نظر گرفته شده در پنلهاي تخصصي در اين اجلاس خواهد بود.
به گفته وي بررسي نحوه تهيه و تدوين پروندههاي ثبتي و چگونگي ارائه ظرفيتهاي استاني در بخش ميراث فرهنگي، تاريخي ، طبيعي و معنوي که قابليت طرح در سطح جهاني را دارد از ديگر موضوعات مهم مورد بحث پنلهاي تخصصي اين اجلاس است.
او تاکيد کرد: درصورتي که پروندههاي مطرح شده در چهارمين اجلاس ملي ثبت که از 4تا 8 دي برگزار ميشود به تاييد شوراي عالي سياست گذاري ثبت برسد، اين آثار در فهرست آثار ملي کشور ثبت و ضبط ميشود و پس از آن بايد فرآيند حفاظت و کنترل آثار براساس قانون اجرا شود.
معاون ميراث فرهنگي کشور خاطرنشان کرد: بيش از 200 کارشناس، متخصص و همچنين صاحبنظران در بحث ميراث فرهنگي، تاريخي و طبيعي کشور در اين اجلاس حضور خواهند داشت.
/104
انتهای پیام/