برگزاري همايش بين‌المللي معماري دست‌کند در کرمان

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري کشور؛ با توجه به آنکه در دهه هاي اخير سمينار مشابهي در سطح بين المللي با اين موضوع برگزار نشده ، اين همايش سبب معرفي هر چه بهتر ايران و آثار آن در سطح جهاني است.

برگزاري اين همايش در آستانه‌ي ارسال پرونده ي ثبت جهاني ميمند نيز تأکيدي بر ارزش هاي بي نظير اين منظر فرهنگي است، که با تبادل تجربيات داخلي و خارجي مي تواند هر چه بهتر در تحقق اهداف و برنامه هاي حفاظتي آينده چنين سايت هايي گام برداشت.

اين گزارش مي‌افزايد، ديدگاه ها، تعاريف و اصطلاحات ؛ ريخت شناسي و انواع گونه هاي معماري دست‌کند و نوع کاربرد ؛ باورها، اعتقادات و فرهنگ شفاهي در معماري دست‌کند ؛ مجموعه هاي دست‌کند، زيبايي شناسي در معماري دست‌کند؛ بررسي سازمان فضايي، بررسي سير تحول معماري دست‌کند در تاريخ معماري و شهرسازي ايران؛ شيوه هاي مستندسازي، آسيب شناسي و طراحي در معماري دست‌کند ؛ شيوه هاي حفاظت، مرمت، احياء و نحوه مداخلات و شيوه هاي نوين استفاده از معماري دست‌کند در معماري معاصر به عنوان محورهاي اين همايش تعيين شده است.

همچنين علاقمندان مي‌توانند براي کسب اطلاعات بيشتر به آدرس اينترنتي www.ichto.ir/pajuheshgah مراجعه يا با شماره تلفن 33953003-021 بگيرند.

در برگزاري اين همايش که دانشگاه هنر تهران، دفتر منطقه‌اي يونسکو، دانشگاه علم و صنعت، کميسيون ملي يونسکو، دانشگاه شهيد بهشتي، دانشگاه شهيد باهنر کرمان و پايگاه ميراث فرهنگي و گردشگري ميمند مشارکت دارند.

گفتني است معماري دست‌کند از جمله گونه هاي معماري است که در دو دهۀ اخير توجه مجامع حرفه اي و علمي جهاني را به خود مشغول کرده است، اين نوع از معماري که در دهه هاي 70 ميلادي بي اهميت و غير قابل قبول بوده در سالهاي اخير به عنوان هنر خلاقانۀ بشر در به آشتي رسيدن با طبيعت مطرح شده و در سراسر جهان مورد توجه است. در ايران نيز با پيشينه ارزشمند خود و بويژه به دليل ويژگي هاي اقليمي وجغرافيايي متنوع ، يکي از کشور هاي داراي آثار دست‌کند در انواع گونه ها است که تلاش براي شناسايي و معرفي آنها و استفاده از تجربيات ساير کشور ها در راستاي حفاظت اين آثار ارزشمند مي تواند بسيار مفيد باشد.
/119

انتهای پیام/

کد خبر 139010029