مسوول نمايندگي ميراثفرهنگي خوسف تصريح کرد: از آن جايي که حفظ، احيا و کمک به ادامه روند توليد صنايعدستي از جمله وظايفي است که بر عهده سازمان ميراثفرهنگي قرار دارد، برگزاري اين گونه کلاسها تا حد زيادي موجب احيا رشتههاي بومي، جلوگيري از منسوخ شدن اين رشتهها، اشتغالزايي و پر کردن اوقات فراغت هنرجويان خواهد شد.
وي ادامه داد: ساکنان خراسان جنوبي به خصوص شهرستان خوسف در گذشته براي امرار معاش خود علاوه بر امور کشاورزي و دامداري به توليد محصولات صنايعدستي از جمله گليم، پارچهبافي، سفال، نمد، قالي و قاليچه ميپرداختند.
ملاکي با بيان اين که گليم نوعي فرش بدون پرز است که با نخ پشمي، پنبهاي و يا ابريشمي بافته ميشود، گفت: نقوش در گليم با عبور دادن پرزهاي رنگي از بين تارها نقش ميبندد.
اين مقام مسوول خاطرنشان کرد: نقوش مورد استفاده در خوسف براي بافت گليم اغلب به صورت هندسي و انتزاعي است و با توجه به نوع بافت و جنس آنها در منطقه به نامهاي ساده، دورو، ورني، شيريکي پيچ و چاکدار ناميده ميشوند.
وي در پايان به ميراث آريا يادآور شد: گليم اين منطقه امروزه کاربرد قديم خود را از دست داده و بيشتر در جنبههاي تزييني از جمله کوسن، رويه مبل، پادري و ديوارکوب مورد استفاده قرار ميگيرند.
111/
انتهای پیام/