کاروانسراي تاريخي سرايان به موزه تبديل مي‌شود

به گزارش ميراث آريا(chtn)، سرپرست نمايندگي ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري شهرستان سرايان گفت: اين بنا در سال 1382 با شماره 8734 در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيده است که به همراه آب‌انبار، مسجد، حمام و بازار يک مجموعه تاريخي را در شهرستان سرايان تشکيل مي‌دهد.

«محمد عرب» افزود: اين بنا به شيوه دو ايواني ساخته شده و فضاهاي معماري آن از سردر ورودي، هشتي، صحن، ايوان‌ها و حجره‌هاي متعدد تشکيل شده است.

عرب افزود:‌ سردر ورودي بنا در ضلع جنوبي آن واقع شده و داراي طاق جناغي است. پس از ورودي، هشتي بنا قرار دارد که از طرفين به اتاق‌هاي فرعي و از مقابل به صحن منتهي مي‌شود. در اطراف صحن حجره‌هاي متعدد براي اقامت کاروانيان ايجاد شده است. دو ايوان بنا در دو ضلع شمالي و جنوبي قرار دارند و قوس طاق آن‌ها از نوع جناغي است.

وي اظهار داشت:‌ در چهارگوشه صحن راهروهايي تعبيه شده که به بخش‌هاي واقع در پشت ايوان‌ها و حجره‌ها راه دارند و راهروي واقع در گوشه شمال‌غربي به فضاي اصطبل منتهي مي‌شود. براي سهولت در بارگيري يا پايين گذاشتن بار حيوانات،‌ کف صحن کاروانسرا از کف ايوان‌ها و حجره‌ها پايين‌تر ساخته شده است.

عرب خاطرنشان کرد: مرمت اين بنا از سال 84 و از محل اعتبارات استاني آغاز شد و در سال 88 به پايان رسيد. از جمله اقدامات مرمتي مي‌توان به سبک‌سازي پشت بام و بام‌سازي کامل بنا، تعويض آجرهاي فرسوده دور تا دور ديوارهاي بنا و بندکشي کامل آن، سنگ‌فرش کف حياط، تراشيدن اندود کاهگل داخل اتاق‌ها و اجراي خاک‌گچ و سفيدکاري، اجراي پروژه برق و محوطه‌سازي بنا اشاره کرد.

وي با اشاره به اين که در حال حاضر دفتر نمايندگي ميراث‌فرهنگي، صنايع‌‌دستي و گردشگري شهرستان سرايان در اين بنا قرار دارد، افزود:‌ فاز اول موزه مردم‌شناسي شهرستان در محل شترخانه اين بناي تاريخي در سال 88 افتتاح شد و در آينده نزديک به حول و قوه الهي به عنوان موزه تجميعي اين شهرستان مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
/119

انتهای پیام/

کد خبر 1390100316