نبود طرح‌هاي نوآورانه بازار صنايع‌دستي را متضرر کرده است

«فريد کثيري» کارشناس طراحي صنعتي در گفت‌و‌گو با ميراث آريا (chtn)، با بيان اين مطلب گفت: صنايع‌دستي نماد هنرهاي بومي و مردمي هر کشور است که خلق آن‌ها ريشه عميق در باورها، اعتقادات، آداب، رسوم و سنن جوامع دارد.

وي با بيان اين که ايران يکي از کشورهاي مهم جهان به لحاظ تنوع محصولات صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي است، افزود: اين ويژگي محصولات صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي ايران موجب منحصر به فرد شدن آن‌ها شده و زمينه را براي انديشه در مورد اشتغالزايي، ارزش افزوده و بار فرهنگي اين محصولات فراهم کرده است.

اين کارشناس طراحي صنعتي اضافه کرد: اگر به روزگاران گذشته بنگريم متوجه مي‌شويم که هنرمندان ديرينه ما بدون برخورداري از سواد بصري و علوم طراحي نقوشي همچون اسليمي، ختايي را خلق کرده‌اند.

کثيري ادامه داد: با توجه به پيشينه هنرمندان ايران در خلق برترين و ماندگارترين طرح‌ها، روز به روز بايد شاهد افزايش جنبه‌هاي فرهنگي و هنري صنايع‌دستي باشيم.

اين کارشناس بيان داشت: بي‌توجهي به اين وجه از توليد موجب شده تا نوآوري و خلاقيتي صورت نگيرد و يا با ضعف طراحي و معيارهاي فرهنگي و هنري همراه باشيم.

وي با اشاره به اين که براي برون رفت از اين حالت بايد جايگاه هنرمند طراح در صنايع‌دستي ارتقا يابد به ميراث آريا اظهار داشت: اين تغيير جايگاه مستلزم نگاه تازه‌اي به صنايع‌دستي است.
111/

انتهای پیام/

کد خبر 1390100328