لزوم مستند‌سازي طرح‌هاي پته کرمان

هنرمند پته‌دوز کرماني در گفت‌و‌گو با خبرنگار ميراث آريا (chtn)، با بيان اين مطلب گفت: هر چند درباره تاريخ دوخت اولين پته در کرمان اطلاعات دقيقي وجود ندارد اما بنا بر شواهد موجود قديمي‌ترين پته‌اي که در کرمان دوخته شده هم‌اينک روي مقبره شاه نعمت‌الله ولي نگهداري مي‌شود.

«فريبا تقوي زاده» که هم‌اکنون فعاليت هنري خود را در تهران دنبال مي‌کند، افزود: اين پته در مدت 8 سال توسط 16 دختر کرماني دوخته شده و از طرف «شهاب‌الملک» در زمان قاجار به شاه نعمت‌الله ولي اهدا شده است.

وي بيان داشت: نقش دايره‌مانند ميان پته که به آن خورشيدي مي‌گويند نمادي از خورشيد است و نقوشي که در چهارگوشه آن به شکل نيم‌دايره وجود دارد نمادي از هفت طبقه زمين است.

اين هنرمند تصريح کرد: نقش بازوبندي هم که در پته‌ها کاربرد زيادي دارد و قشنگ‌ترين و بهترين طرح به حساب مي‌آيد، کنايه‌اي از بازوبند حضرت امير(ع) است.

تقوي‌‌زاده به انواع رنگ پارچه‌هاي پته اشاره کرد و اظهار داشت: رنگ اصلي اين پارچه‌ها سفيد است و در گذشته اين پارچه‌ها را به وسيله پوست انار، گردو، نارنج يا روناس رنگ مي‌کردند.

وي ادامه داد: پارچه‌اي که کرماني‌ها در گذشته براي دوخت پته از آن استفاده مي‌کردند از اصفهان آورده مي‌شد، اما هم‌اکنون در کرمان کارگاه‌هاي کوچکي راه‌اندازي شده که اين پارچه‌ها را تهيه مي‌کنند.

هنرمند پته‌دوز کرماني با تاکيد بر لزوم مستندسازي طرح‌هاي پته، افزود: اين اقدام امکان ثبت طرح‌هاي اختصاصي را با نام هنرمندان فراهم مي‌کند.

تقوي‌زاده در مورد بازار فعلي پته کرمان به ميراث آريا گفت: مردم ديگر کشورها پته کرمان را خوب مي‌شناسند اما در کشور چيزي به عنوان صادرات پته نداريم و فقط افراد مختلف در قالب هديه يا سوغات آن را به ديگر کشورها مي‌فرستند.
/111

انتهای پیام/

کد خبر 1390100335