‌کشتي لوچو  مازندران ثبت ملي مي‌شود

«اسدالله محمدپور» در گفت‌وگو با ميراث آريا(chtn) از ارسال پرونده‌هاي ثبتي دو پل «تنگه بريده» در قائم‌شهر و «استرآباد» محمودآباد به اين همايش خبر داد و افزود: از ميان بناهاي شهرستان بابل که در اين همايش مطرح مي‌شوند، مي‌توان به «حمام کروکلا»، «سقانفار بالا سرست» و «‌سقا نفار کبريا کلا» اشاره کرد.

اين مقام مسوول در ادامه اظهار داشت: «مجموعه قاجاري سنگچال» و «سقانفار پاشا کلا» از آثار پيشنهادي شهرستان آمل در همايش مذکورند.

محمدپور درخصوص ديگر پرونده‌هاي ارسالي گفت: 3 بناي تاريخي «خانه توکلي رستم‌کلاي بهشهر»، «خانه استاد بنان» واقع در شهرستان نور و «کاروانسرا سنگي» ‌کندوان چالوس نيز در اين همايش معرفي مي‌شوند.

وي در پايان افزود: مجموعه «قلعه و درياچه پلور»،‌ «آبشار شاهاندشت» آمل، «آبشار سمبي» بهشهر و «درياچه استخر پشت» ‌از آثار طبيعي مطرح شده در اين همايش خواهند بود.

گفتني است، واژه لوچو از دو کلمه لو به معناي لبه، و چو به معناي چوب تشکيل مي‌شود، که معمولا آن را در زمين مي‌کارند و جايزه مسابقه را روي آن مي‌اندازند و در پايان مسابقه، پهلواني که برنده مي‌شود جايزه را برمي‌دارد و چوب را به دوش مي‌کشد.
/110

انتهای پیام/

کد خبر 1390100459