گسترش مصنوعات چوبي اروميه با تاثيرپذيري از آموزه‌هاي اسلامي

معاون صنايع‌دستي استان آذربايجان‌غربي در گفت‌وگو با ميراث آريا (chtn) اظهار داشت: توليد صنايع چوبي از گستردگي بسياري در سطح کشور برخوردار است.

«حسن سپهرفر» با اشاره به اين که گستردگي محصولات چوبي از منابع طبيعي و جنگل‌داري شروع شده و به کارخانه‌هاي بزرگ تخته، لايه، روکش و صنايع مبلمان ختم مي‌شود، افزود: يکي از زيباترين محصولات صنعت چوب، هنرهاي روي چوب است که خراطي، منبت‌کاري، معرق‌کاري، ريزه‌کاري، دکوراسيون داخلي و پيکره‌سازي را شامل مي‌شود.

معاون صنايع‌دستي استان آذربايجان‌غربي تصريح کرد: توليدات چوبي صنعتگران اين استان زينت‌بخش محيط زندگي مردم است.

وي با بيان اين که بعد از ظهور دين اسلام استفاده از مصنوعات چوبي تحت‌تاثير آموزه‌هاي اسلامي گسترش زيادي يافت، ادامه داد: در مساجد و اماکن مقدس از اين هنر در توليد در، منبر و ستون به صورت کنده‌کاري، ريزه‌کاري و مشبک استفاده مي‌شود و همين کاربرد سبب پيشرفت اين هنرها از لحاظ کمي و کيفي شده است.

اين مقام مسوول در اداره کل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري آذربايجان‌غربي در گفت‌وگو با ميراث آريا خاطرنشان کرد: در کتاب «منبت‌کاري» تاليف «حميد طوجي» آمده است که استفاده از چوب در ايران به عصر حجر مي‌رسد.

به گفته هنرمندان و پيشکسوتان اين عرصه مي‌توان گفت که هنر منبت‌کاري در منطقه آذربايجان‌غربي خصوصا اروميه بيش از 200 سال قدمت دارد.

112/

انتهای پیام/

کد خبر 1390100466