وي تصريح کرد: طي چند سال گذشته ايران به عنوان کشور منظم و سيستماتيک در ثبت ميراث جهاني معرفي شده که اين امر مبين مشارکت استانها و پشتوانههاي ملي است.
اين مقام مسوول به اهميت مناظر شهري در حفظ ميراث فرهنگي کشور اشاره کرد و اظهار داشت: از آنجايي که نما و شمايل نامنظم شهري به عنوان تهديدي براي داشتههاي تاريخي، معماري، طبيعي و معنوي محسوب ميشوند به همين دليل اين مجموعه بايد با عنوان يک رويکرد جديد وارد اين حوزه شود.
«علويان صدر» به نقش مردم به عنوان محور اصلي ميراث فرهنگي ياد کرد و گفت: واقعيت اين است که هرجا حضور و حمايت مردم ناديده گرفته شد، پروژه ميراث فرهنگي به سرانجام نرسيد، اين امر بيانگر نقش با اهميت مردم در ثبت، حفاظت و احياي آثار باستاني است.
معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي،صنايعدستي و گردشگري ادامه داد: آنچه در اين نشستها بايد به آن توجه و اهتمام بيشتري داده شود حضور و نقش مردم در ثبت آثار است چرا که وجود ميراث تاريخي مبين فرايند رشد و حفظ آنها از سوي نسلهاي مختلف بوده است.
وي گفـت: اگر اين مفهوم در تمامي زيرمجموعههاي سازمان ميراث فرهنگي تفهيم و لحاظ شود در واقع خشت اول را درست گذاشتهايم.
«علويان صدر» ثبت ميراث فرهنگي را بر پايه 4 اصل استوار دانست و افزود: ثبت ميراث به جاي مانده مستلزم ديد مناسب، انديشه صحيح ، برنامهريزي و عملياتي کردن ارزشهاي محيطي، انساني و معنوي يک جامعه است که در اين همايش اين اصول چهارگانه متجلي خواهد شد.
وي تاکيد کرد: بايد با شرايط و نيازهاي متناسب زمان خود حرکت کرد بدان معنا که نميتوان با نيازهاي 30 سال گذشته به ماندگاري و جاودانگي آثار پرداخت و شايد اين همان نگاه عميق به موضوعات کيفيتي و مفهومي است نه شکل ظاهري و کالبدي يک اثر.
/102
انتهای پیام/