رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با اشاره به ظرفيتهاي پژوهشي و تحقيقاتي موجود در سازمان جهاني يونسکو گفت: در چارچوب اين تفاهم نامه و با بهره گيري از ظرفيت هاي علمي يونسکو بر غناي فعاليتهاي پژوهشي، تحقيقاتي و مطالعاتي در حوزه ميراث فرهنگي کشور افزوده خواهد شد.
دکتر احمدزاده، فراهم شدن زمينه برگزاري همايشها، نشستها و جلسات بينالمللي علمي در ايران و مقر يونسکو و توانمندسازي و افزايش حوزههاي مهارتي و شناختي در نيروهاي کارشناس و متخصص فعال در حوزه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري را از جمله اهداف مورد توجه در اين تفاهمنامه معرفي کرد.
معاون رئيسجمهور با اشاره به اينکه امروز کنوانسيونهاي بسيار مهمي در سازمان جهاني يونسکو در حوزه ميراث فرهنگي از جمله گردشگري فرهنگي، ميراث زير آب، ميراث آسيبديده در جنگهاي منطقهاي و بينالمللي مورد بحث است، يادآور شد: به نظر ميرسد اين موارد نيازمند ايجاد زمينههاي پژوهشي، مطالعاتي و تربيت نيروي انساني است تا ميراث فرهنگي بتواند از کنوانسيونها و ظرفيتهاي بينالمللي مذکور حداکثر بهره را ببرد.
وي با اشاره به اينکه نمايندگي دائمي جمهوري اسلامي ايران در يونسکو رسانه بينالمللي براي جهانيسازي حوزه ميراث فرهنگي کشور است، افزود: برگزاري همايشهاي بينالمللي با مشارکت نمايندگي دائمي ايران در يونسکو و حضور فعال سازمان ميراث فرهنگي ميتواند در برجسته کردن حوزههاي ميراث فرهنگي نقش تعيين کنندهاي داشته باشد.
دکتر احمدزاده با اشاره به وجود مجموعهاي از اسناد و مدارک علمي و پژوهشي به دست آمده از تحقيقات و پژوهشهاي چند دههاي در سازمان ميراث فرهنگي، تصريح کرد: زمينه انتشار، ترجمه و ارائه اين اسناد به ساير حوزههاي فرهنگي در جهان وجود دارد که اجراي اين مهم نيازمند همکاري نمايندگي دائمي ايران در يونسکو است.
وي با اشاره به اهميت ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در دولت نهم و دهم خاطرنشان کرد: تا آغاز دولت نهم از 257 رشته صنايع دستي و هنرهاي سنتي موجود در کشور تنها 6 اثر موفق به دريافت مهر اصالت يونسکو شده بود که اين رقم در سال 90 به 116 اثر رسيد.
به گزارش ميراث آريا، رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اظهار داشت: از سال 1309 تا 1384 تنها 7 اثر در فهرست آثار جهاني به ثبت رسيد اين در حالي است که در خلال 6 سال گذشته 6 پرونده مشتمل بر 16 بنا در فهرست آثار جهاني ثبت شد.
معاون رئيسجمهور تصريح کرد: همچنين تا سال 84 در حوزه ميراث معنوي هيچ اثري ثبت نشده بود در حاليکه با تلاش سازمان ميراث فرهنگي کشور و زحمات نماينده دائمي ايران در يونسکو و ساير همکاران موفق به ثبت 9 اثر معنوي در فهرست ميراث جهاني شديم که اين موضوع نشان از اهتمام و توجه ويژه دولت هاي نهم و دهم به اين موضوعات دارد.
همکاري چشمگير نمايندگي ايران در يونسکو با ميراث فرهنگي در دولت نهم و دهم
در ادامه اين ديدار «محمدرضا مجيدي» سفير و نماينده دائمي جمهوري اسلامي ايران در سازمان جهاني يونسکو اظهار داشت: بيش از 50 درصد ثبت ميراث جهاني و 100 درصد ثبت ميراث معنوي در دولتهاي نهم و دهم صورت گرفته است.
وي با بيان اينکه در کنوانسيون ميراث زيرآب، ميراث معنوي در زمان جنگ، موزهها و گردشگري فرهنگي اقدامات بسيار عظيمي صورت گرفته است، افزود: با اهتمام سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گامهاي مهمي برداشته شده است و اميدواريم اين حرکت با امضاي تفاهمنامه به صورت مضاعف ادامه يابد.
وي يادآور شد: اميدواريم با امضاي اين تفاهمنامه بتوانيم از ظرفيتي که ايران در يونسکو ايجاد کرده بيش از گذشته در معرفي آرمانهاي جمهوري اسلامي ايران موفق باشيم.
خاطرنشان ميشود، در پايان تفاهمنامه همکاري دوجانبه ميان سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري و نمايندگي دائمي جمهوري اسلامي ايران در سازمان جهاني يونسکو توسط رئيس سازمان ميراث فرهنگي و سفير دائمي ايران در يونسکو به امضا رسيد.
/117
انتهای پیام/