وي در ادامه افزود: نمونهپلاک خودروهاي تاريخي در حال حاضر ساخته شده است و براي نصب آن منتظر هماهنگي با راهور ناجا براي اعلام فراخوان عمومي هستيم.
طبق پيشبيني برخي مسوولان، در اين طرح 5 هزار زوج پلاک براي خودروهاي تاريخي که عمدتا در اختيار اشخاص حقيقياند صادر خواهد شد و مالکان خودروهاي تاريخي پس از اعلام فراخوان ميتوانند براي دريافت پلاک خودرو تاريخي خود اقدام کنند.
دولت براي صيانت از خودروهاي نفيس و قديمي و جلوگيري از اسقاط آنها آييننامه شناسايي و صيانت از خودروهاي تاريخي را ارديبهشتماه سال گذشته ابلاغ کرد.
بر اين اساس، خودروهاي تاريخي به خودروهايي اطلاق ميشود که ضمن حفظ اصالت از سلامت فني کامل برخوردار باشند.
انواع خودروهاي تاريخي از جمله خودروهاي نفيس که بيش از ۵۰ سال عمر داشته باشند و همچنين خودروهاي قديمي که بيش از ۲۵ سال از توليد آنها گذشته باشد و از لحاظ طراحي و مهندسي ساخت و يا کاربردي بينظير باشند و خودروهايي که داراي بعد فرهنگي باشند، شامل اين آييننامه ميشوند.
همچنين بر اساس اين آييننامه، کارگروهي با حضور نمايندگان سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، حفاظت محيط زيست، تربيت بدني، نيروي انتظامي، کانون جهانگردي و اتومبيلراني و وزارت صنايع و معادن به منظور شناسايي مصاديق خودروهاي تاريخي و اتخاذ تدابيري براي حفظ و صيانت از آنها تشکيل ميشود و دبيرخانه کارگروه مذکور در کانون جهانگردي و اتومبيلراني مستقر خواهد شد.
اين کارگروه وظايفي چون شناسايي، تشخيص، دستهبندي و معرفي خودروهاي تاريخي به مراکز مرتبط براي حفظ آنها با رعايت حفظ سرمايه مجموعهداران، تهيه ليست و معرفي خودروهاي تاريخي براي صدور شناسنامه و پلاک توسط نيروي انتظامي و ابلاغ آن از طريق سازمان ميراث فرهنگي و صنايع دستي گردشگري، تعيين مقدار کيلومتر تردد سالانه و ثبت در شناسنامه تاريخي خودرو و تدوين دستورالعملهاي اجرايي لازم و ارائه آن به مراجع ذيربط قانوني در صورت لزوم را بر عهده دارند.
نيروي انتظامي موظف است براي خودروهاي تاريخي شناسنامه تاريخي و پلاک خاصي را طراحي و مجوز تردد آنها را صادر کند.
/120
انتهای پیام/