درياچه «نمک» از اين جاذبه هاي طبيعي استان به شمار ميرود. اين درياچه بخشي از کوير نمک است که در شرق قم واقع شده و فقط زمستانها آب دارد. برداشت ورقههاي نمک از اوايل تابستان در منطقه جنوبي اين درياچه آغاز ميشود و منظرهاي ديدني است.
درياچه «حوض سلطان» يکي ديگر از اين جاذبهها است. اين درياچه که با مساحتي حدود 330 کيلومتر مربع ، به درياچه «قم »،درياچه «شاهي » و درياچه «ساوه» نيز مشهور است، در جهت غربي – شرقي در شمال غربي درياچه نمک و شمال استان قم قرار دارد.
برخي با توجه به نام ساوه که به آن داده اند، آن درياچه را به «حوض سلطان» منتسب کردهاند، از جمله «گوبينو» و «ديولافوآ » در سفرنامه هاي خود مينويسند:«احتمالاً اين درياچه ممکن است بخشي از درياي بزرگ ساوه بوده باشد که در روز تولد پيغمبر (ص) خشک شده و اين نشانهاي از ظهور پيغمبر اسلام بوده است.»
درياچه «حوض سلطان» با مناظر گوناگون و ديدني خاص خود در ساعات مختلف روز و در فصلهاي گوناگون، زيبايي را به نمايش مي گذارد.
اما مردمان ساکن در روستاهاي اطراف سودمنديهاي آن را نيز در نظر دارند و از آن در بهبود زندگي خود استفاده مي کنند.
در حقيقت درياچه حوض سلطان شامل دوچاله ي جدا از هم به نام «حوض سلطان» و « حوض مره »است که مجموعه آن بيشتر به نام «حوض سلطان» معروف شده و کمتر از حوض «مره» ياد ميشود.
آب هايي که به اين درياچه وارد مي شود ، دائمي نيست و به علت عبور از طبقات نمکي ، بي نهايت شور است . هرگاه ورود آب افزايش يابد ، سطح درياچه گسترش يافته و اراضي پست و شوره زار و باتلاقي پيرامون را با آب صاف ميپوشاند و به صورت درياچه بزرگي درميآيد . خاک اطراف به سبب خشک شدن تدريجي دواير متحدالمرکزي را حول مرکز درياچه تشکيل مي دهد که ميزان شوري از مرکز به طرف بيرون به تدريج کاهش مي يابد.
بنابراين گزارش ، استان قم داراي 2 غار زيباي «وشنوه» و «کهک» نيز هست.
غار«وشنوه» در 60 کيلومتري قم در کوه «اردهال چهار غار» قرار دارد و در داخل يکي از آنها منبع عظيمي از آب از شکاف کوه سرازير مي شود و به صورت چشمه فوران ميکند و غار «کـَهـَک» که در 30 کيلومتري جنوب قم واقع است و يکي از آثار طبيعي و باستاني استان به شمار ميرود.
استان قم همچنين داراي روستاهاي زيبايي نيز هست از جمله روستاهاي «جميزقان» و «نايه»،در بخش خلجستان، «وشنوه» که روستايي ييلاقي است و يکي از زيباترين روستاهاي ايران به شمار مي رود و فندق آن از شهرت خاصي برخوردار است. روستاي «اول»، نيز از روستاهاي ييلاقي با درختان خرم و آب وهواي مطبوع است که يکي از فضاهاي طبيعي دلنشين را شکل ميدهد.
همچنين شهر «کهک»، با دليل اشراف به ارتفاعات و دره «زيدان» در شرق آن رو داراي آب و هوايي معتدل است که با توجه به حضور امامزاده «زينب خاتون ( ع )»، خانه ملاصدرا و غار معروف «کهک» عامل مهمي براي جذب گردشگران به اين منطقه محسوب ميشود.
/120
انتهای پیام/