«حسين عباسزاده» افزود: پهنه نمکي بردسکن با وسعت تقريبي 7888 هکتار متعلق به دوران سوم و چهارم زمينشناسي است که با جهتي شمال شرقي ـ جنوب غربي در جنوب شهرستان بردسکن واقع شده و به طور کلي اتفاقات زمينشناسي منطقه موجب پديد آمدن چشماندازي زيبا از طبيعت بياباني ـ کويري و رسوبات تبخيري نمکي شده است.
وي تصريح کرد: اين منطقه دشتي هموار است که در آن پستي و بلندي خاصي مشاهده نميشود و از نظر اقليمي در ناحيه گرم و خشک و بياباني قرار گرفته، تعداد ماههاي خشک آن 7 ماه و حدود 95 روز در سال يخبندان است.
سرپرست معاونت ميراث فرهنگي افزود: وسعت اين پهنه نمکي 17 در 18 کيلومتر است، حدود 805 متر از سطح دريا ارتفاع دارد و در حاشيه آن گونههاي گياهي نمکپسند از جمله سالسولا، ساليکوزنيکم، گز، آتري پلکس و گونههاي مختلفي از پرندگان ديده ميشوند. مالک اين منطقه نيز اداره کل منابع طبيعي استان است.
عباسزاده در پايان افزود: در گذشتههاي دور، از کفه نمکي بردسکن به شکل سنتي و به عنوان معدن نمک بهرهبرداري ميشده و همين طور در چرمسازي و سالامبور مورد استفاده قرار ميگرفته و روي هم رفته ميتوان گفت يک نوع همزيستي بين ساکنان و اين طبيعت زيبا در منطقه به صورت چراي دام و بهرهبرداري از عرصه برقرار است.
در اين کفه نمکي جلوههايي زيبا از بلورهاي نمک در حال شکلگيري، تراکم ساختاري بلورها، چالههاي نمکي و حوضچههاي آب حاصل از تعريق خاک ديده ميشود که مناظر زيبايي را پيش روي گردشگران و بازديدکنندگان قرار ميدهد.
/119
انتهای پیام/