تحولات موزه آذربايجان از زنده بودن اين موزه 50 ساله نشان دارد

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي اداره‌کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي، «‌ابراهيم حجري» در مراسم افتتاح سالن « 9 دي» و ‌تقدير از اهدا‌کنندگان اموال موزه‌هاي استان افزود: موزه‌ها در هر شهر و استان تصويري زنده و گويا از وضعيت فرهنگي و اجتماعي آن منطقه‌‌اند.

وي با بيان اين که موزه‌ها نيز مانند انگشتري که نگين را در بر مي‌گيرد تاريخ را حفظ مي‌کنند، گفت‌: علاوه بر اشياي داخل موزه‌ها، ساختمان آن‌ها نيز بايد از ارزش‌هاي هنري کافي و لازم برخوردار باشد‌.

حجري تصريح کرد: در کشور ما تنوع و تفاوت وجوه مختلف فرهنگي و جغرافيايي وجود دارد که به معناي ضديت و مخالفت اين گونه‌ها با يکديگر نيست بلکه خصوصيت يک جامعه متنوع است که اين فرهنگ‌هاي متفاوت را با وجوه مشترک کنار يکديگر جمع مي‌کند.

وي ادامه داد: ايران در هيچ برهه‌اي دچار انقطاع تاريخي نبوده و با وجود تغييرات و واردات فرهنگي که طي سده‌هاي مختلف وجود داشته اصالت خود را حفظ کرده است و موزه بايد اين تداوم را در آثار خود به نمايش بگذارد.

حجري يادآور شد: پيش از اين تنها نگاه حفاظتي و نگهداري بر فضاي موزه‌هاي کشور حاکم بود، اما امروزه علاوه بر اين شاهد زمينه لزوم تحقيق، پژوهش و آموزش نيز در کنار آن‌ها هستيم.

به گزارش ميراث آريا، وي تاکيد کرد: راه‌اندازي سالن‌هاي آمفي‌تئاتر و فضاي پژوهشي و تحقيقاتي در راستاي اهدافي است که در موزه‌ها با عنوان حفاظت فعال از تاريخ تعريف شده است.

در اين مراسم از اهدا‌کنندگان اموال و اشياي تاريخي به موزه‌هاي آذربايجان شرقي و موزه‌داران نمونه استان با حضور مديرکل موزه‌ها و و اموال منقول فرهنگي تاريخي کشور‌، رياست و معاونان اداره‌کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان، مديرکل دفتر فني استانداري آذربايجان شرقي و جمعي از فعالان و موزه‌داران استان تجليل شد. ‌
/110

انتهای پیام/

کد خبر 1390101736